Saturday, May 25, 2013

Selamat Hari Guru

Masih belum terlewat bagi penulis untuk mengucapkan Selamat Hari Guru kepada insan yang sentiasa mencetuskan ilham bagi seseorang itu untuk berjaya. Tidak dinafikan, kerjaya sebagai guru ini merupakan ibu segala kerjaya kerana tanpa guru... Tidak akan lahirlah jurutera, arkitek, peguam, pakar ekonomi mungkin juga angkasawan.

Sehebat mana pun anda... Anda akan merasa rendah diri bila berdiri di hadapan anda seorang insan bergelar guru... Kerana merekalah yang mengajar kita erti kehidupan tatkala ibu dan bapa kita berkerja siang dan malam.

Jadi bagi menghargai jasa guru... Penulis bekerjasama dengan rakan-rakan penulis lain untuk menayangkan sebuah video kepada guru sempena Sambutan Hari Guru pada 23 Mei yang lepas.

Ideanya tercetus apabila penulis berbincang dengan rakan penulis yang lain tentang bagaimana untuk meraikan Sambutan Hari Guru dengan lebih meriah... Terdetik di hati untuk merakam video apabila melihat video yang kelakar dibuat oleh rakan penulis iaitu TheMioBrotherhood .

Jumaat lalu penulis beritahu main directornya mengenai idea tersebut... Kemudian Sabtu beliau membuat skrip dan Ahad kami membincangkan mana-mana scene yang boleh ditambahbaik... Hari Isnin hingga Rabu kami membuat penggambaran dan hari Khamis adalah tayangan perdana...

Berikut... Merupakan hasil karya rakan penulis yang dibantu oleh penulis sendiri...No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen