Friday, November 9, 2012

Kunjungilah Asia Klasika 2012 Di Matrade

Pameran kereta klasik terbesar di Malaysia, Asia Klasika akan sekali lagi mengadakan pamerannya di Pusat Konvensyen dan Pameran Matrade pada 11 November, 2012 bermula jam 10.00 pagi hingga jam 7.00 malam.

Acara kali ini akan menekankan sambutan 50 tahun model terhebat Mercedes iaitu Mercedes SL dan ulangtahun ke-50 penubuhan jenama kereta British, MGB yang terkenal dengan kereta sports dua pintunya yang dilancarkan oleh Morris Garages ( MG ).

Royal Johor Automobile Collection ataupun Koleksi Automobil Diraja Johor turut akan mempersembahkan beberapa buah kereta milik mereka. Apa yang menarik adalah Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim berkemungkinan akan mempersembahkan SL 300 Gullwingnya pada pameran kali ini.

Selain daripada itu, model-model kereta BMW M series juga akan dipamerkan sempena ulangtahun ke-40. M series merupakan singkatan kepada Motosport dimana ia ditubuhkan selepas pencapaian baik kereta lumba BMW sekitar tahun 70-an.

Bahagian ini diwujudkan bagi memperkasakan lagi jentera BMW bagi meningkatkan tahap prestasi kereta BMW seperti mana yang dilakukan oleh Mercedes dengan AMGnya dan juga Toyota dengan Lexusnya ( tetapi Lexus menukar keseluruhan model Toyota kepada yang sesuatu yang baharu ).

Mercedes Benz Malaysia juga dikhabarkan akan mengadakan tayangan perdana mereka bagi memperkenalkan Mercedes Benz SL ( R231 ) Roadster 2013 disini pada Ahad ini. Majlis akan disempurnakan oleh Penaung Asia Klasika, Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor, Sultan Ibrahim ibni Almarhum Sultan Iskandar.

Syarikat pengimport kereta klasik terbesar di Malaysia, Rainbird Classic juga dijangka akan mengambil bahagian dengan mempamerkan beberapa buah koleksi mereka antaranya Ford Mustang 1966 yang pernah dipamerkan tahun lalu.

Turut dipamerkan adalah Mercedes 220 SE Convertible dimana telah dikeluarkan sebanyak 2729 unit sahaja untuk siri ini dan apa yang menarik adalah kereta bintang tiga ini menggunakan pemanduan sebelah kanan dimana kurang 100 unit sahaja yang dikeluarkan oleh Mercedes untuk pemanduan sebelah kanan.

Tidak dilupakan jenama kereta terhebat sepanjang zaman iaitu Rolls Royce Camargue turut akan dipamerkan dimana hanya terdapat lebih kurang 500 unit sahaja dikeluarkan seluruh dunia pada zaman pengeluarannya.

Tunggu apa lagi??? Aturlah rancangan dan ajaklah rakan-rakan yang lain untuk ke Pusat Konvensyen dan Pameran Matrade Ahad ini bermula jam 10.00 pagi hingga 7.00 malam. Penulis menjamin keterujaan model  kereta yang jarang anda temui di atas jalan raya.

* Kereta yang mempunyai nilai pasaran yang tinggi tidak akan dibawa oleh pemiliknya diatas jalan raya kerana takut kemalangan. Makanya, mereka akan membawa menggunakan lori bagi menjamin keselamatan kereta mereka. Agak mustahil bagi melihat sesetengah kereta yang benar-benar klasik atau vintaj diatas jalan raya.

2 comments:

  1. Saya ingin menyampaikan kepada seluruh TKI yang bekerja di negeri orang saya IBU TITING seorang TKW DI ARAB SAUDI pengen pulang ke indonesia tapi gak ada ongkos sempat saya putus asah apalagi dengan keadaan SUAMI saya sakit-sakitan dikampung dan gaji saya itupun buat beli obat-obatan sedangkan hutang banyak kebetulan saya buka-buka facebook mendapatkan nomor hp KI KUNCORO katanya bisa bantu orang melunasi hutang melalui jalan TOGEL dengan keadaan susah jadi saya coba hubungi AKI dan minta angka bocoran ANGKA THAILAND angka yang di berikan 3D ternyata betul-betul tembus 100% dan bagi saudarah-saudarahku di indonesia yang bekerja di luar negeri jadi TKI apabila punya masalah hutang sudah lama belum lunas jangan putus asah beliau bisa membantu meringankan bebang masalah anda silahkan hubungi KI KUNCORO di nomor 0823-1332-9888 silahkan buktikan sendiri aki tidak melayani SMS demi allah saya sudah membuktikan. untuk info lebih jelas KLIK: >>KLIK DI SINI KALAU ANDA BERMINAT BERGABUNG DENGAN KI KUNCORO <<<

    ReplyDelete
    Replies
    1. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id

      Delete

Dipersilakan Komen