Wednesday, August 15, 2012

Raya dan Rolls Royce Olimpik London ( Update )

Assalamualaikum... Syukur kepada hadrat Ilahi kerana memanjangkan umur penulis sehingga ke hari ini ingin menzahirkan rasa syukur terhadap kurniaannya yang tidak terhingga. Penulis, Wan Abd Rahman selaku penulis blog ini semenjak tahun 2008 amat berbesar hati dengan pembaca-pembaca yang masih terus melawat blog ini.

Sesungguhnya tanpa Ramadan tiadalah Syawal dan tanpa Puasa tiadalah Raya. Penulis yang masih duduk menyandari kerusi pejabat ini masih teguh menulis meskipun memasuki musim yang boleh dikatakan penting oleh pelajar-pelajar Tingkatan tiga.

Disini penulis mengambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada pembaca-pembaca blog seafailed.blogspot.com ini dan ingin memohon ampun dan maaf jika berlaku perselisihan faham diantara penulis dan pembaca.

Jika ada yang kurang senang dengan tulisan penulis, penulis ingin menegaskan yang penulis menulis berdasarkan realiti yang berlaku sekarang ini meskipun ada yang menganggap penulis sebagai penyokong Komunis dan kadangkala dituduh menyokong pembangkang,

Seperti blogger-blogger yang lain, penulis merupakan seorang yang neutral dan tulisan penulis jarang sekali ingin membawa agenda mahupun ideologi tertentu. Tindakan penulis mengkritik sesetengah pihak merupakan pandangan peribadi penulis yang tidak dipengaruhi apa jua keadaan.

Buat pengetahuan pembaca, pada 31 Ogos iaitu Hari Kemerdekaan Negara kemungkinan besar penulis akan melakukan tugasan penulis bagi melaporkan dan berkongsi gambar pada Perarakan Kemerdekaan Negara di Dataran Merdeka.

Bulan September merupakan masa genting buat penulis maka kecenderungan menulis penulis akan berkurangan dan akan meningkat semula selepas pertengahan Oktober.

Akhir sekali penulis berharap kita  bersama-sama mengibarkan Jalur Gemilang bagi menyambut Ulangtahun Kemerdekaan Negara yang ke-55 dan Hari Penubuhan Malaysia pada 16 September.


~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Pada acara penutupan Sukan Olimpik di London, Rolls Royce telah mempamerkan kereta coupe terhebat mereka iaitu Rolls Royce Phantom Drophead Coupe yang hanya direka khas sebanyak tiga buah Phantom sempena Majlis Penutupan Sukan Olimpik ke-30.

Sebelum itu, penulis ingin berkongsi mengenai sebuah gambar yang diambil pada tahun 1948 sempena Sukan Olimpik yang ke-14 di London yang mana menampilkan sebuah gambar yang memaparkan obor Sukan Olimpik dibawa menaiki Rolls Royce Silver Wraith bersama dengan bendera Union Jack.
Dibawah ini merupakan gambar Rolls Royce yang menunjukkan penyanyi terkenal Tinie Tempah yang terkenal dengan lagu Written In The Star yang menyanyikan lagu itu pada Malam Majlis Penutupan Sukan Olimpik bersama Jessie J.

Manakala selepas itu, Taio Cruz yang terkenal dengan lagu Break Your Heart mendendangkan lagu Dynamite dari dalam Rolls Royce Phantom di Stadium Olimpik, London. Phantom yang dinaiki Jessie J menggenakan plat nombor JJ manakala TT buat Tinie Tempah dan TC buat Taio Cruz.


Berikut merupakan Phantom Drophead Coupe yang digunakan pada malam tersebut


Papan veneer pada dashboard Rolls Royce Phantom Drophead Coupe dilihat penulis sebagai kelas veneer terbaik di dunia dan penulis tidak pernah melihat veneer secantik itu seumur hidup penulils.
No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen