Friday, December 23, 2011

Bahaya Dakyah Pembangkang

Baru-baru ini gempar insiden biadap seorang penuntut Universiti Pendidikan Sultan Idris ( UPSI ) Adam Adli yang telah menurunkan bendera Presiden UMNO, Dato' Seri Najib Tun Razak di ibu pejabat UMNO di PWTC.

Perbuatan biadap tersebut telah dikecam keras oleh akar umbi UMNO terhadap Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik ( Bebas ) dan Solidariti Mahasiswa Malaysia ( SMM ) bersama 300 mahasiswa yang lain.

Tindakan tersebut dilakukan untuk menggambarkan kepada rakyat bahawa pelajar sudah tidak lagi mempercayai kepimpinan Dato' Seri Najib sebagai Perdana Menteri dan meminta Akta Universiti Kolej Universiti ( AUKU ) dimansuhkan.

Ini bagi membolehkan pelajar-pelajar membawa masuk ideologi-ideologi politik kedalam kampus untuk disemai dan disebarkan kepada pelajar-pelajar yang lain. Khususnya ideologi anti-kerajaan akan disebarkan kepada pelajar yang lain.

Bagi yang tidak tahu, Akta ini digubal pada 27 April 1971 bagi mengekang dan menghalang pelajar dari menjadi ahli parti politik ataupun ahli kesatuan pekerja ataupun penggabungan antara badan-badan pelajar.

Pada tahun 1975, Akta ini dipinda oleh kerana demonstrasi yang dilancarkan oleh penuntut Universiti Malaya terhadap kematian di Baling yang didakwa mati akibat kebuluran kerana ketidakcukupan makanan.

Salah seorang protester yang terlibat ketika itu adalah Ketua Pembangkang kini, Dato' Seri Anwar bin Ibrahim yang ketika itu bersama Angkatan Belia Islam Malaysia ( ABIM ) bersama rakan-rakannya yang lain dan ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri ( ISA ).

Dato' Seri Anwar Ibrahim pernah berkata yang Angkatan Belia Islam Malaysia ini dinamakan sempena namanya iaitu Anwar Bin Ibrahim. Walaubagaimanapun, sumber lain mengatakan bahawa pengasas ABIM terdiri dari beberapa orang bukan sahaja Anwar Ibrahim.

Proses peningkatan Anwar Ibrahim dalam politik Malaysia boleh dikatakan amat menggagumkan. Hanya dalam tempoh 10 tahun Anwar Ibrahim berjaya naik menjadi Timbalan Perdana Menteri pada tahun 1993 sebagai Menteri Kewangan.


Semasa bertanding sebagai Timbalan Presiden UMNO, Anwar Ibrahim pada mulanya enggan bertanding kerana menghormati Tun Ghaffar Baba sebagai Timbalan Presiden. Namun dalam masa yang sama Anwar Ibrahim melobi sehingga mendapat hampir keseluruhan sokongan dari bahagian.
Menyebabkan Anwar Ibrahim secara automatiknya menjadi Timbalan Perdana Menteri. Tun Dr. Mahathir berkeyakinan Anwar Ibrahim sebagai penggantinya sebagai Perdana Menteri kelak kerana ekonomi Malaysia meningkat lapan peratus buat lapan tahun berturut-turut sehingga Malaysia dinamakan sebagai Singa Asia.

Namun kerana ketidaksabaran Anwar Ibrahim untuk mencapai cita-citanya sebagai Perdana Menteri, Anwar Ibrahim dipecat dari kerusi Timbalan Perdana Menteri seterusnya sebagai Timbalan Presiden UMNO.

Beliau dipecat dengan alasan salah guna kuasa dan penglibatannya dalam aktiviti homoseksual. Namun dakwaan itu bagi menyingkirkan Anwar yang cuba menjatuhkan Perdana Menteri ketika itu, Tun Dr. Mahathir yang suatu ketika dahulu melantiknya sebagai Timbalan Perdana Menteri.

Konspirasi menjatuhkan Mahathir bermula apabila penyagak matawang dunia, George Soros melabur wangnya di Malaysia. Seterusnya bermulalah krisis kewangan Asia 1998 . [ klik sini ] untuk membaca konspirasi Soros.

Jadi jika Tun Dr. Mahathir tidak berjaya memulihkan ekonominya ketika itu maka secara tak langsung beliau harus bertanggungjawab dan meletak jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia. Siapa pengantinya? Secara automatiknya Timbalan akan menjadi Perdana Menteri dan ketika itu ialah Anwar Ibrahim.

Ketika pemecatannya pada tahun 1998, demonstrasi besar-besaran diadakan di ibu kota selepas beliau dipecat dari kabinet.

Sehingga kini, boleh dikatakan Anwar Ibrahim merupakan salah seorang pemimpin di Malaysia yang paling banyak mengaturkan demonstrasi menentang kerajaan di Malaysia ini. Termasuk ketika zaman menjadi pelajar, ketika dipecat, ketika perhimpunan Bersih dan sekali lagi cuba menghidupkannya pada 'Gerakan 901'.

Kembali kepada tajuk, Dakyah Pembangkang kini amat bahaya kerana pembangkang mendidik anak-anak kecil supaya membenci kerajaan dan beranggapan bahawa apa jua tindakan mereka lakukan adalah betul.

Sebaran propaganda mereka bukan dibuat diatas kertas ataupun di media massa, namun diserapkan dalam keadaan yang tertutup yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar. Tidak hairanlah kenapa pelajar-pelajar yang aktif kebanyakkannya anti-kerajaan.

Pernah lihat pelajar-pelajar kolej yang pro-kerajaan buat perkara-perkara yang tidak elok? Amat jarang sekali kerana penyokong kerajaan bukan berada dalam pemikiran ' BN saja betul '. Tetapi berlainan dengan penyokong pembangkang yang dibrainwashkan yang ' Kerajaan salah, Mereka Betul '.

Dakyah-dakyah pembangkang ini amat dahsyat jika tidak dibendung kerana tok-tok guru PAS berada di mana jua yang menyampaikan dakyah mereka ini. Mengambil masa dari kecil sehingga dewasa, ahli PAS kebanyakkan tidak akan berubah haluan.

Mereka ini boleh dikategorikan sebagai askar-askar setia PAS yang sanggup berkorban buat Parti mereka. Oleh sebab itu, amat jarang sekali ahli PAS keluar parti menyertai UMNO, kebanyakkannya ahli PKR yang suka lompat parti.

Baru-baru ini, penulis membawa seorang teman berusia lebih kurang 18 tahun bersiar-siar di sekitar Putrajaya, tanya penulis '' kenapa Putrajaya, kenapa tidak KL '' jawabnya '' nak tengok kerajaan kita ( PAS ) nak memerintah ''. Penulis hanya tersenyum.

Ketika melalui jambatan dari Kementerian Kewangan ke Pejabat Perdana Menteri terdapat anjung-anjung yang dibina ditepi jalan, ditanya '' apa guna benda tersebut ? '' jawapan yang diberikan '' saja anjung untuk melihat tasik ''. Dia terus berkata '' saja bazir duit ''.

Dia sempat bercerita tentang Dato Seri Najib ke Makkah untuk membuat Haji tempohari yang mengatakan Dato Seri Najib takut sangat ada orang nak tembak dia ketika membuat umrah, merujuk kepada keselamatan yang diberikan kepada beliau ketika di tanah suci. Tambahya lagi '' dah la datang lewat, balik awal pulak tuh ''.

Penulis hanya tersenyum dan menyindir '' Dato Hadi Awang kalau pi pon sama jugak layanan dia '' . Dia hanya terdiam

Banyak lagi perkara yang dibualkan penulis dengannya, mereka ini amat bahaya jika dibiarkan berfikiran seperti itu kerana mungkin amat memecahbelahkan umat Islam di Malaysia ini seperti mana berlaku di Terengganu dimana sembahyang dua imam.

Perkara ini kerana terlalu taksubnya mereka terhadap pegangan mereka sehingga kebenaran yang boleh dilihat mengikut akal fikiran juga ditolak kerana pandangan tok guru mereka lain dengan kebenaran yang didedahkan.

Contoh-contoh pada masa hadapan yang akan berlaku ialah Adam Adlilah yang terlalu taksub dan amat membenci kerajaan. Perkara ini amat berbahaya terutamanya kepada pelajar kerana secara tak langsungnya akan menganggu akademik mereka.

Salah seorang pengasas AUKU, Tun Dr. Mahathir dalam temuramahnya baru-baru ini menggambarkan orang Melayu sebagai seorang yang kuat berpolitik dan tidak menumpukan sepenuhnya kepada akademik sebaliknya menghabiskan wang biasiswa kepada benda lain.

Katanya beliau lagi, perkara ini mendorong kemerosotan akademik khususnya orang Melayu kerana terlalu banyak terlibat dalam politik. Pelajar cina dan India pandai juga tapi tak terlibat dalam politik pun katanya.

Tidak dapat dinafikan yang kerajaan Malaysia juga menyampaikan propaganda-propagandanya melalui media massa dan media cetak. Namun kebanyakkan mereka tidaklah menjadi agresif seperti penyokong pembangkang.

Ini kerana pembangkang menanamkan rasa benci terhadap kerajaan dan sifat kesempurnaan pada diri mereka berlainan dengan BN yang menunjukkan kegigihan bekerja.

Penulis boleh letakkan mereka dalam tahap ekstremis kepada mereka ini kerana mereka ini telah disetkan minda mereka untuk mengikut kata ketua mereka sahaja.

Berbeza dengan Anwar Ibrahim, beliau mungkin tidak mempunyai ahli yang taat kepadanya tetapi beliau mempunyai kata-kata yang membuatkan pendengar terpesona dengan ucapannya dan dapat menaikkan semangat dan api kemarahan kepada orang ramai.

Sebab itu ada segolongan manusia yang menggelarkan Anwar Ibrahim sebagai King of Street Fighter ataupun Raja Pejuang Jalanan kerana misi-misinya tidak pernah gagal dari dahulu hingga kini.

Satu lagi acara yang akan dilakukan pada 9 Januari 2012 ini ialah 'Gerakan 901' iaitu cuba mengganggu-gugat sistem kehakiman dengan melakukan huru hara bagi mengelakkan Anwar Ibrahim dijatuhi hukuman pada hari tersebut.

Buat Adam Adli, bersedialah dia menghadapi ancaman politik kerana salahnya juga sapa suruh terjun ke arena politik lepas tuh buat laporan polis. Perbuatan biadap tersebut secara tak langsung akan menghancurkan nama baiknya secara keseluruhan dengan gambar-gambar berunsur penghinaan.

3 comments:

 1. kempen "Gerakan 901" sebenarnya adalah Kempen Membebaskan JENAYAH ANWAR daripada HUKUMAN. Anwar telah menggunakan MIND CONTROL yang maksimum ke atas seberapa ramai Mahasiswa yang lemah fikiran untuk melepaskan dirinya daripada hukuman jenayahnya. kalau dahulu rakyat marhaen terpedaya dengan propaganda anwar. kini giliran mahasisiwa pula.

  ReplyDelete
 2. bukan meliwat tetapi cuma adakan hubungan seks suka sama suka. so ini bukan satu jenayah.

  ReplyDelete
 3. Issac : Meliwat merupakan kesalahan dalam Islam... Apa2 benda kita buat pun ikot Islam dulu kalau bertentangan dengan Islam kita takkkan buat..

  Mahasiswa merupakan Anwar Ibrahim ketika muda, maka tak da masalah untuk menghasut pemikiran mereka kerana beliau juga street fighter juga dahulu

  ReplyDelete

Dipersilakan Komen