Wednesday, October 12, 2011

Hakikat Libya!

(Muammar Gaddafi bersama Presiden Mahmoud Abbas didalam khemahnya)

Salam 2 all.

Presiden Muammar Muhammad Al-Qaddafi, nama yang sangat digeruni dan ditakuti Barat, termasuk Yahudi Zionis la'natullah. Keberanian Al-Qaddafi, terutama apabila berdepan dengan Barat sudah dikenali dunia. Kelantangan beliau sehingga mencampakkan Piagam Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu semasa berucap di hadapan pemimpin dunia di Perhimpunan Agong Bangsa-Bangsa Bersatu mencatat sejarah tersendiri, membuktikan kelantangan dan sikap tidak tolak ansur dan tiada kompromi beliau kepada Barat!

Malang sekali apabila ada rakyat Libya yang terpengaruh dengan dakyah Barat, mempertuhankan demokrasi dan hak kebebasan manusia tanpa batas acuan barat, memilih untuk menggulingkan pemerintah yang banyak berjasa kepada mereka!

Cuba mike tengok apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

8. Pendidikan adalah percumn;

9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya. Malah matawang mereka kini hanyalah cetakan atas kertas sahaja.

Maka Amerika, Barat dan Yahudi la'natullah tidak ada pilihan melainkan menyingkir Qaddafi. Dan mereka berjaya memperkudakan segelintir rakyat Libya dan memperlengkapkan mereka dengan senjata dan dengan bantuan pesawat gempur Nato, memerangi Kerajaan mereka sendiri!

Begitulah peranan yang dimainkan oleh kaum kafir harbi la'natullah, sentiasa tidak redho dengan umat Islam, dan sentiasa mencari-cari jalan untuk menghancurkan umat Islam. Dan mereka akan sentiasa mencari jalan memperkudakan segelintir umat Islam untuk melakukan khianat terhadap agama dan bangsanya sendiri.

Amat malang apabila ada umat Islam yang rela diperkudakan, malahan sanggup mati demi untuk kafir harbi! Na'zubillah min zalik.

Adios amigos, grasias senor.

Wallahua'lam & Wassalam.

Zulkifli Bin Noordin
Selasa
13 Zul Qaedah 1432
11 Okt 2011Petikan ini diambil dari blog bekas pemimpin PKR, Zulkifli Nordin [ klik sini ] bertajuk ''Hakikat Libya'' . Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru akhirnya menyedari tentang situasi di Libya sedangkan penulis sudah sedar perkara ini sejak bermulanya krisis.

Tindakan yang diambil Muammar Gaddafi ini banyak telah membantu rakyat Libya dari mimpi lena kepada semua negara yang maju dari zaman pemerintahan beRaja suatu ketika dahulu. Namun seperti biasa, media antarabangsa memberi satu tanggapan negatif terhadap kerajaan Gaddafi dan melabel beliau sebagai seorang diktator yang kejam.

Permasalahan ini boleh diatasi jika umat Islam mempunyai medium berita yang dimiliki sepenuhnya oleh orang Islam tanpa ada sebarang pengaruh dari Barat yang terus menerus berusaha untuk meruntuhkan kerajaan Islam.

Sesungguhnya sikap Amerika Syarikat dan blok Eropah sudah menerima balasan dari sikap angkuh dan bongkak hasil dari keborosan mereka sehingga diambang kebankrapan seperti yang berlaku di Greece dimana krisis hutang telah meletakkan Greece sebagai 'Sampah'.

Krisis hutang ini ditambah lagi dengan kejatuhan matawang US dollar yang akan memberi tempias kepada seluruh dunia amnya negara yang berada di bawah telunjuk Amerika Syarikat. Kesan dari kemerosotan ekonomi Amerika Syarikat dapat diihat apabila Angela Merkel, Caunselor Jerman ke China untuk melobi. Begitu juga dengan Presiden Russia yang ke China baru-baru ini mahupun Malaysia yang mana Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak akan ke China pada 20 Oktober ini.

Salah satu faktor utama kerajaan-kerajaan dunia ke China kerana ingin mencari partner baru dalam meningkatkan ekonomi negara bagi mengurangkan kebergantungan terhadap Amerika Syarikat.

Kejatuhan ekonomi Amerika Syarikat didorong oleh mereka yang berbelanja sakan bagi menampung keperluan ketenteraan mereka terutamanya ketika kempen 'War on Terror' yang mana membelanjakan beratus billion dolar untuk kos terbabit. Tidak termasuk kos terbaru yang dilaburkan untuk menjatuhkan kerajaan Gaddafi.

Dikhabarkan beribu-ribu peluru berpandu Nato yang diberi kepada puak pemberontak ataupun kini dipanggil Majlis Peralihan Kebangsaan ( NTC ) hilang dan dipercayai dilarikan oleh penyokong Gaddafi. Ini kemungkinan besar satu tamparan hebat buat NTC dan Nato kerana mungkin puak pemberontak juga menjadi seorang yang talam dua muka.

Apapun yang terjadi, harap yang benar ditegakkan haknya supaya tiada lagi boneka-boneka Amerika dari kalangan negara Islam. Gaddafi masih mempunyai pengaruh kuat mengikut pemerhatian penulis kerana 40 tahun memerintah Libya. Mempunyai wang yang mana dikatakan menjual bertan-tan emas kerajaan Libya untuk meminta bantuan kabilah untuk menentang NTC.

Dibawah ini penulis kongsikan sebuah rakaman video yang dimuatnaikkan ke Youtube yang mana memaparkan Gaddafi bersama keluarganya di dalam sebuah khemah yang mana menjadi kediamannya.

Untuk pengetahuan pembaca, jika berlangsung mana-mana mesyuarat di luar negara, Gaddafi tidak akan menginap di hotel tetapi membawa khemahnya dan memajak di kawasan lapang kerana ia merupakan amalan tradisi masyarakat Badwi.

Video bertajuk ' Muammar Gaddafi relaxes at home ' ataupun ' Muammar Gaddafi berehat di rumah ' menunjukkan beliau bermesra bersama keluarganya dipercayai anaknya bersama isterinya. Turut termuat isi dalam rakaman tersebut Gaddafi makan bersama keluarganya.

Adakah seorang pemimpin kerajaan dunia yang dikatakan kuku besi dan diktator boleh hidup di dalam sebuah khemah. Seperti mana yang dilihat di dalam gambar diatas, Gaddafi juga menjalankan mesyuarat di dalam khemahnya.

1 comment:

  1. salam, ulasan yang baik untuk kajian kebenaran. tahniah.

    ReplyDelete

Dipersilakan Komen