Tuesday, February 8, 2011

George Soros Beri Sokongan Kepada ElBaradei

Beberapa hari lepas penulis telah menulis tentang krisis di Mesir dimana penulis telah menyatakan bahawa ElBaradei salah seorang penggerak utama protes menentang Hosni Mubarak. Dalam masa sama terdapat berbagai post yang berkaitan diterbitkan oleh blogger-blogger yang lain.

Antaranya tulisan blog ibnuyaacob.com, nusanaga.com dan penembak-tepat.blogspot.com. Kebanyakkan tulisan sependapat dengan tulisan penulis. Penulis mendapat sedikit lagi bukti dari blog-blog yang lain menyatakan bahawa ElBaradei adalah rakan baik George Soros seorang penyangak matawang.

Di dalam blog ibnuyaacob terdapat satu perenggan bertulis

" Kita juga perlu ingat bahawa El Baradei adalah rakan baik George Soros yang mana kedua-duanya adalah ahli lembaga pengarah bagi International Crisis Group. ICG merupakan cawangan proksi bagi organisasi Yahudi elit seperti CFR, Bilderberg Group dan Trilateral Commission. "

Ini seterusnya membuktikan bahawa ElBaradei dan George Soros pernah berkomunikasi di dalam International Crisis Group. Satu organisani yang dipelopori oleh Yahudi. Seterusnya menguatkan lagi hujah yang mengatakan ElBaradei ada salah seorang pemimpin yang ditaja Amerika dan Israel.

Penulis sudah berkali-kali mengkritik George Soros dengan tulisan-tulisan sebelumnya. George Soros adalah punca permasalahan di Malaysia dan Tun Mahathir juga mengecam sekeras-kerasnya terhadap Soros.

Penulis kerap kali mengingatkan bahawa Yahudi memang langsung tidak boleh dipercayai. Bahkan Adolf Hitler membunuh Yahudi di Jerman atas sebab Yahudi bakal merosakkan Jerman pada waktu itu.

Hampir 100 tahun yang lalu pun sudah ada manusia yang nampak bahawa Yahudi bukanlah manusia yang boleh dibuat kawan. Tidak silap penulis, di dalam Al-Quran pun ada tulisan mengatakan bahawa Yahudi kerap berbohong tiap kali berniaga.

Penulis sempat mencari info tentang International Crisis Group dimana tugas mereka adalah menyelesaikan masalah di dunia. Walaubagaimanapun, ia telah dipengaruhi oleh golongan elit yang berkepentingan.

Apa yang penulis perasan adalah salah seorang anggota ICG adalah Shimon Peres, Presiden Israel. Ingat tugas mereka adalah untuk menyelesaikan masalah dunia jadi tidakkah ini salah satu dari misi mereka menyelesaikan masalah dunia.

Israel dan Mesir salah sebuah negara yang begitu akrab dan Mesir dibawah kepimpinan Hosni Mubarak adalah tali barut Israel disana. Shimon Peres sudah semestinya risau dengan kejatuhan Hosni jika Hosni masih menjadi aset penting mereka.

Tetapi ini tidak, Shimon Peres tidak memberikan sebarang respon terhadap Hosni tatkala Presiden US, Barack Obama menggesa supaya Hosni berundur secepat mungkin dengan hormatnya.

Antara lain bukti-buktinya terdapat di blog Angin Perubahan dimana tulisannya menyatakan bahawa George Soros memberikan sokongan terbuka terhadap ElBaradei. Dalam petikan itu Soros menggesa Barack Obama supaya memberikan sokongan terhadap rakyat Mesir dimana secara tak langsung memberikan sokongan kepada ElBaradei.

Soros juga sedia menyumbang dana untuk menjatuhkan Hosni Mubarak. Ini sekaligus menunjukkan bahawa ElBaradei adalah seorang yang tidak boleh dipercayai dan mungkin terjadi seperti apa yang berlaku di Asia tempoh hari.

Seperti biasa, Barat akan menaikkan seorang pemimpin yang ditaja mereka menyebabkan pemimpin itu terpaksa mengikut kehendak mereka. Namun kehendak bukan hanya akan diturut setiap masa.

Contohnya boleh diambil iktibar adalah dari Indonesia, dimana Presiden Indonesia selepas Bacharuddin Habibie adalah Abdurrahman Wahid atau dikenali sebagai Gus Dur. Gus Dur telah dipecat beberapa tahun selepas tidak lagi mahu bekerjasama dengan AS.

Sebenarnya kebanyakkan pemimpin yang naik tajaan AS tumbang di Asia kerana kebanyakkan mereka membelot. Tiada satu pun pemimpin Asia Tenggara yang naik selepas krisis tahan lebih dari 3 tahun.

Gus Dur letak jawatan pada 2001 selepas beberapa tahun memerintah. Joseph Estrada, Presiden Philipina telah meletak jawatan juga pada 2001 selepas 3 tahun memerintah. Perdana Menteri Thailand, Chuan Leekpai juga meninggalkan kerusi Perdana Menteri pada 2001.

Disebabkan Tun Mahathir terlebih dahulu sedar bahawa jika beliau dipecat Malaysia akan menjadi proksi Yahudi maka beliau terlebih dahulu memecat Dato'Seri Anwar Ibrahim sekaligus Malaysia satu-satunya negara yang terselamat kerana pemerintah yang hebat.

Mengapa aku begitu mengatakan bahawa Yahudi dan Barat bertanggungjawab terhadap krisis ekonomi Asia pada tahun 1997 ini? Kerana jika pembaca perasan bahawa Singapura terselamat dari krisis ekonomi ini.

Mengapa Singapura terselamat dari krisis ekonomi ini adalah kerana mereka selesa dengan pemimpin Singapura yang terus menurut perintah Amerika. Semua rakyat Malaysia mengetahui bahawa Singapura dikelilingi negara Islam sama seperti situasi Israel. Maka teknik pemerintahannya berlandaskan pemerintahan Israel.

Jika melihat pada sejarah sebelum krisis 1997 berlaku di Asia Tenggara, Timbalan Perdana Menteri ketika itu Dato' Seri Anwar Ibrahim sering ke luar negara untuk berjumpa dengan rakan-rakannya dari luar negara luar.

Salah seorang yang Dato' Seri Anwar Ibrahim berjumpa adalah William S. Cohen iaitu Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat berbangsa yahudi yang bekerja dibawah pentadbiran Bill Clinton. Apa yang mereka bincang diluar sana sehingga ketibaan Anwar Ibrahim di US disambut dengan penuh meriah?

Tidak lupa juga rakan baik Anwar juga seorang Yahudi bernama Paul Wolfowitz yang pernah menjadi Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat. Paul Wolfowitz adalah salah seorang manusia yang bertanggungjawab menggerakkan misi pencerobohan Amerika keatas Iraq.

Paul Wolfowitz juga pernah menjawat jawatan sebagai Presiden Kumpulan Bank Dunia dari tahun 2005 hingga 2007. Apakah yang sedang dibincangkan mereka? Adakah untuk mencadangkan Anwar membuat pinjaman IMF yang selalu menindas peminjam.

Ramai lagi rakan-rakan mereka malah publisiti yang diberikan kepada Anwar oleh Barat amatlah besar. Kekaguman Barat terhadap Anwar ini sehingga beliau tercalon salah seorang manusia paling hebat untuk majalah Times pada tahun 2008 yang dimiliki Yahudi.

Malah Dato' Seri Anwar Ibrahim dengan bangganya menayangkan gambarnya bersama bekas Timbalan Presiden Amerika Syarikat, Al-Gore ketika berada di London. Tanpa rasa bersalah, gambarnya itu diletakkan sebagai cover albumnya itu.

Berbalik kepada topik yang asal, publisiti yang diperoleh ElBaradei juga agak tinggi ketika ini dan mendapat sokongan dari pelbagai negara. Tindakan ini sekaligus dapat memberikan gambaran yang bagus kepada dunia tentang ElBaradei.

Di Mesir, media disana semuanya dikawal oleh kerajaan Mesir dan rakyat Mesir pun tahu bahawa media sudah tidak dipercayai. Mereka hanya boleh mendengar dari satu mulut ke satu mulut ini menyebabkan pengaruh ElBaradei semakin menaik oleh kerana kata-kata tidak memerlukan fakta yang banyak seperti bercakap.

Kepada Panglima Perang Cyber penulis ingin membangkang tulisannya sedikit didalam post bertajuk Edisi Antarabangsa : Hosni Mubarak yang diserang Wahabi, Syiah dan Barat dimana mengatakan bahawa Hosni Mubarak bukan agen Amerika.

Penulis beranggapan bahawa krisis Mesir ketika ini adalah ingin menggulingkan kawan mereka yang kini dipanggil lawan. Mungkin sudah tiba masanya seseorang itu turun dari kerusi Presiden.

Perdana Menteri Malaysia ketika ini, Dato' Seri Najib Tun Razak pernah berkata pada Mesyuarat Agung UMNO dimana penyakit-penyakit parti yang memerintah nama adalah salah satunya adalah penyakit mudah lupa.

Lupa akan usaha orang lain dan mula tamak dengan kuasa dan ada juga ura-ura mengatakan bahawa Hosni Mubarak ingin menjadi Presiden Mesir seumur hidup. Tetapi agak mustahil kerana Hosni sudah berjanji akan meletak jawatan tidak lama lagi.

Spekulasi yang mengatakan bahawa anak kepada Hosni Mubarak, Gamal Mubarak bakal menggantikan ayahnya mungkin membuatkan Amerika gelisah kerana ada sebab-sebab tertentu yang kita tidak ketahui.

Seluruh dunia tahu bahawa Mesir adalah negara yang akrab dengan Israel dan selalu membantu dalam misi menghancurkan Gaza. Antaranya adalah penutupan sempadan Gaza-Rafah yang menyebabkan barangan dari luar tidak dapat masuk ke Gaza.

Gaza juga telah dikepung oleh Israel dari Darat, Laut mahupun udara pertolongan Mesir adalah amat besar untuk menyekat bekalan makanan terhadap Gaza. Peletupan terowong-terowong tikus dari Gaza ke Mesir juga salah satu bukti bahawa Mesir serius dalam membantu Israel menghalang kemasukan senjata ke Gaza.

Jadi mana mungkin Hosni Mubarak seorang yang anti-Amerika. Tindakan-tindakannya yang terdahulu membuktikan bahawa Hosni adalah pro-Amerika selain kebanyakkan rundingan damai ditaja Mesir selalunya tidak tercapai dek kerana tiada persefahaman.

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen