Monday, September 27, 2010

Kereta Apa Selebriti Pakai???

Sebelum ini aku pernah post artikel bertajuk "Kereta Apa Pemimpin Dunia Pakai" tetapi kali ini aku ingin menulis tentang kereta-kereta yang dimiliki oleh para selebriti di Hollywood.

Kereta-kereta milik mereka juga tidak kurang mewahnya juga dengan kereta pemimpin-pemimpin dunia.Malahan ada juga dalam kalangan mereka yang mempunyai kereta yang lebih mewah dari pemimpin dunia.

Jadi dibawah ini aku telah memuatkan gambar-gambar kereta milik selebriti Hollywood.

1. Lelaki di dalam gambar ini adalah penggusti terkenal iaitu Batista.Kereta di belakang lelaki ini adalah Bentley Continental dan anggaran harga kereta ini adalah Rm 665,000 tidak termasuk cukai.Jika dikira dengan cukai jalan di Malaysia kosnya mungkin mencecah Rm 2,000,000. Manakala kereta di sebelah kanan Batista pula adalah Range Rover dimana harganya bernilai Rm 388,000 dan disebabkan enjinnya melebihi 5000 cc ia juga dikira 300% cukai.Harganya jika dibeli di Malaysia lebih kurang Rm 1,000,000.

2. Kereta di sebelah kiri ini adalah salah dari jenama Bentley model Arnage.Kereta ini sudah tidak dikeluarkan lagi oleh pihak Bentley kerana mereka mengeluarkan model Bentley Mulsanne.Kos kereta ini dianggarkan bernilai Rm1.300,000 juga tidak termasuk cukai.Cukainya dikenakan sebanyak 300% disebabkan ia menggunakan enjin 6.7 litre.
3. Kereta seterusnya pula adalah Rolls Royce Phantom Drophead Coupe.Harganya agak mahal iaitu mungkin melebihi Rm8,000,000.Ini kerana harga keretanya saja sudah Rm2,000,000 tambahan lagi dengan cukainya.Kereta ini lebih mahal dari Rolls Royce Phantom biasa dimana Phantom hanya bernilai Rm5,500,000 saja.Keistimewaanya adalah Phantom Drophead Coupe ini boleh tiada bumbung selain pemanduannya lebih selesa dan cara pembuatannya lebih teliti.

4. Kesemua dua kereta diatas dan termasuk yang ini adalah kereta milik pemain bolasepak Inggeris, David Beckham dimana beliau tidak ketinggalan menggumpul kereta-kereta mewah seperti yang ditunjukkan.Harga kereta ini sama tak semahal kereta mewah yang lain.Tetapi jika anda mempunyai sebiji, kira tak malulah nak bawa awek pusing Singapore.

5. Anggota kumpulan Black Eye Peas, Stacy Ann Ferguson atau lebih dikenali sebagai Fergie mempunyai sebuah kereta SUV Hummer 2 ( H2 ). SUV ini berharga Rm200,000 tanpa cukai di Malaysia. Dengan cukai SUV ini mungkin melebihi Rm500,000 tatkala enjinnya yang digunakan adalah 6.0 litre.

Sesiapa yang berminat hendak menjadi Horatio Caine bolehlah membeli kereta ini.Secondhand tak salah aku kereta ini dalam Rm300,000 pun boleh dapat dah.Tapi itu H2 la H3 aku harganya pun mesti berganda lagi.6. Maybach 57's ini dimiliki oleh penyanyi rap terkenal, Kanye West dimana jika di Malaysia, Agong memakai Maybach seperti beliau juga.Kereta buatan Jerman ini bernilai Rm1,100,000 dan jika dikira dengan cukai jalannya sekali.Kereta ini mungkin melebihi Rm3,000,000.

Maybach 57's juga menggunakan enjin yang dipacu 5.5 liter dimana mengikut undang-undang kastam Malaysia.Mana-mana kenderaan melebihi 3000 cc akan dikenakan cukai jalan 300%.
7. Ahli kumpulan Jonas Brother, Nick Jonas mempunyai sebuah kereta Ford Mustang generasi yang pertama yang telah dikeluarkan tahun 1964. Kereta ini nilainya tidak berapa tinggi ini didorong oleh kerana kereta ini kereta lama selain tiada keluaran terbaru dimana pembeli boleh mendapat kereta ini dengan berbagai harga.


8. Kekasih kepada bintang Lewis Hamilton, Nicole Scherzinger yang juga salah seorang ahli kumpulan Pussycat Dolls ini mempunyai sebuah Bentley GT berharga lebih kurang Rm3,000,000 termasuk cukai jalan.Kereta dua pintu direka khas untuk dipandu laju berbanding Bentley biasa.

9. Penyanyi,pelakon,pengacara,model dan pereka fesyen selain pewaris kepada Hilton Hotel, Paris Hilton yang bermasalah menghisap dadah selain ditahan dari memasuki Jepun menyebabkan Paris membatalkan lawatannya ke Malaysia.Paris Hilton mempunyai sebuah Bentley Continental GT Coupe yang dibuat khas untuk Paris.

Paris Hilton menempah khas kereta ini daripada Bentley dengan warna merah jambu menyebabkan Bentley telah membuat khas kereta untuk Paris. Selain itu, Rim tayar kereta ini juga dicatkan pink dan ditempat duduk kereta ini tertera lambang PH. Ini membuatkan kereta ini begitu ray dan agak unit oleh kerana warnanya selain pemiliknya yang bermasalah.

11. Versi terbaru 911 iaitu Porsche 997 ini dianggarkan berharga Rm411,000 tidak termasuk cukai yang dikenakan oleh kerajaan Malaysia.Termasuk cukai harga kereta ini melebihi Rm1,000,000.

Kelihatan bekas pasangan kekasih, Taylor Lautner dan Taylor Swift menaiki kereta ini. Mengikut apa yang aku baca, kereta ini kepunyaan Taylor Lautner dan dibelinya selepas membintangi filem Twilight.

Setakat sini sajalah gambar-gambar yang aku petik dari internet mengenai kereta selebriti Hollywood.Kalau ada masa lagi aku akan update lagi tentang kereta yang selebriti pakai.

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen