Sunday, October 25, 2009

Noordin Mat Top masih bebas!!!

Baitullah Mehsud pemimpin Taliban di Pakistan dikatakan mati terbunuh pada serangan oleh tentera Amerika di Pakistan di rumahnya.Tetapi keesokannya timbul spekulasi mengatakan Baitullah masih hidup.

Osama Bin Laden jutawan arab yang menggepalai Al-Qaeda dilaporkan terbunuh.Tidak salahnya 3 kali Osama dikatakan terbunuh tetapi apabila berita kematiannya tersebar.Osama akan muncul dengan video klip terbarunya mengutuk barat.

Ketua Harimau Pembebasan Tamil Eelam ( LTTE ) yang bernama Vellupillai Prabhakaran manusia di Sri Lanka yang boleh menentukan masa aman dan perang.Beliau dilaporkan dikepung dan disahkan terbunuh tetapi masih boleh memegang senjata kerana dia tidak terbunuh.Prabhakaran juga dikatakan lari di ke Malaysia tetapi dinafikan kerajaan.Prabhakaran benar-benar dilaporkan mati pada bulan Mei ini.

Bagaimana pula dengan Noordin?

Noordin yang berasal dari Pontian,Johor digelarkan "Money-Man" kerana beliau seorang yang sangat bijak ( maklumlah akauntan ).Pembuat bom ini pernah melakukan banyak siri letupan bom antara yang famous adalah serangan Pub di Bali.

Selepas itu, Noordin dicari polis tetapi tidak berjaya ditangkap kerana Noordin melarikan diri.Selepas itu, serangan hotel di Jakarta, Ritz Carlton dan juga Marriot menyebabkan Noordin diburu sekali lagi.

Polis Indonesia melancarkan pergerakan mencari Noordin habis-habisan dan pada 8 Ogos tahun ini, sebuah rumah di Temanggung, Jawa Barat diserbu polis khas anti-pengganas dan serangan itu membuatkan ramai pengganas di situ mati.

Noordin yang dikatakan ada kaitan dengan serangan "September Eleven" dilaporkan terbunuh namun apabila DNA air liurnya diambil keputusannya menyatakan yang Noordin masih bebas kerana DNAnya itu tidak sama dengan DNA anak lelakinya.

2 bulan selepas serangan di Jakarta itu, sekali lagi polis Indonesia membuat serbuan di Solo, Jawa Tengah dan berjaya membunuh 3 orang pengganas tempatan dan Noordin.Perkara ini disahkan oleh Ketua Polis Indonesia Bambang Herdaso Danuri.

Persoalannya adakah Nordin masih bebas?


Bagi aku Noordin Mat Top masih bebas.Antara sebabnya perenggan1 hingga 3 yang menyatakan mereka tidak terbunuh.Ini bermaksud Noordin bukan benar-benar terbunuh tetapi hanya untuk melemahkan semangat pengganas lain.

Selain itu, Polis Indonesia terpaksa menyatakan yang Noordin Mat Top terbunuh kerana tidak sanggupkah mereka menanggung malu terhadap polis-polis negara lain.Hingga 2 kali serangan dibuat tetapi Noordin masih bebas memang memalukan bagi mereka.

Oleh kerana mereka terpaksa mengesahkan mayat itu dan menghantar pulang ke Malaysia.Ini perkara biasa iaitu polis Indonesia dan Malaysia berpakat memberi sejumlah wang kepada ahli keluarga untuk menyuruh mereka mengesahkan mayat tersebut sebagai Noordin.

Kalau betul itu Noordin mengapa polis membuat kawalan ketat ketika jenazahnya dikebumikan.Hanya orang tertentu sahaja dibenarkan masuk dan mengapa penggali kubur yang menggali liang lahad itu perlu memakai pas.

Jadi kesimpulannya disini aku ingin mengatakan Noordin Mat Top yang diburu itu masih bebas.Tetapi ini hanya andaian aku melalui mata aku dan fikiran sahaja tanpa dipengaruhi sesiapa.Aku tidak terkejut jika Noordin benar-benar terbunuh.

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen