Monday, October 12, 2009

Kita dan Mark Zuckerberg

Ramai orang menyuruh aku membuat Facebook tetapi aku buat tak tahu sahaja.Dulu ada buat tapi tak tahu dan manage Facebook dan tinggalkan Facebook begitu sahaja.Ada beberapa sebab aku tak teruskan menggunakan Facebook itu.

Mark Zuckerberg, Orang yang ke 321 terkaya di Amerika dan orang ke-52 paling berpengaruh di dunia ialah Yahudi dan juga pengasas Facebook.Sekali gus, Lelaki Yahudi ini ialah billionaire termuda disenaraikan Forbes.Mark Zuckerberg memperolehi keuntungan lebih 1 billion hasil daripada Facebook.

Zuckerberg dilahirkan di Amerika Syarikat oleh keluarga Yahudi dan terus dibesarkan di Doobs Ferry, Wetschester County, New York.Laman web Zuckerberg telah mempunyai lebih 140 juta orang dan setiap hari 8.5 juta gambar dimuat turunkan.

Tahukah anda yang Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti Harvard, dia telah menggodam ( hack ) laman web kawannya untuk mendapatkan profail peribadinya tanpa kebenaran.Mungkin juga sesiapa yang mempunyai Facebook akan digodam oleh Zuckerberg untuk mengetahui rahsia anda.

Ada juga yang mengatakan ini antara salah satu alat CIA ( Central Intelligent Agency ) atau Agen Perisikan Pusat untuk mengetahui maklumat peribadi seseorang.CIA adalah badan siasatan Amerika.Caranya begini, setiap apa-apa maklumat yang diperolehi Facebook akan dihantar ke CIA.CIA pula akan menyimpan data-data tersebut untuk masa hadapan jika diperlukan.

Contohnya, rakyat Malaysia yang bijak pandai mempunyai PhD ataupun professor,lawyer,minister dan lain-lain telah menulis maklumat peribadinya di dalam Facebook dan Facebook menghantar ke CIA dan jika CIA ingin melakukan sesuatu di Malaysia.Mereka akan kaji dimana kedudukan orang bijak pandai di Malaysia dan mereka boleh lakukan apa saja pada kepada golongan bijak pandai itu.

Mark Zuckerberg yang memegang jawatan CEO Facebook adalah merupakan seorang ahli aktif di dalam sebuah organisasi persaudaraan Yahudi yang dinamakan Alpha Eplison Pi Fraternity ( AEPi ).

AEPi ini berpontensi menolong masyarakat Yahudi melakukan sesuatu contohnya mencari pasangan hidup,mengekalkan hubungan diantara rakan sebangsa ketika bekerja kelak.AEPi mempunyai perjanjian dengan Yahudi dengan Inisiatif Israel.Dan yang paling penting AEPi ini pertubuhan yang rapat dengan pertubuhan Yahudi Zionis.

Keuntungan Facebook bergantung dengan kita sebagai pengguna.Lebih ramai pengguna Facebook lebih untunglah Zuckerberg.Keuntungan Facebook juga bergantung kepada iklan-iklan yang disiarkan.

Apa Zuckerberg buat dengan keuntungan berbillion-billion ringgit ini? Mungkinkah Mark Zuckerberg menyalurkan dana ini untuk membantu Yahudi untuk menentang umat Islam di Palestin dan lain-lain.Ingatlah yang kekayaan Mark Zuckerberg datangnya dari kita.Sesen keuntungan Facebook setitik darah mengalir.


No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen