Thursday, August 6, 2009

Kajian...

Hehehe...Dekat sini ada 1 kajian yang aku lakukan kelmarin dan telah mendapat resultnya.

Aku membuat kajian tentang antara-antara orang paling kaya.Hari tu sekali aku dah buat kajian tentang mereka yang 50 % dari mereka tu pernah buang sekolah tapi hari ini aku buat kajian sekali lagi.


Bill Gates, sapa tak kenal orang paling kaya di dunia buat masa sekarang.Buat pengetahuan anda yang Bill Gates ini adalah penghidap autisme.

Tauke Microsoft ni yang korang guna sekarang ni selalu masuk court sebab dia ni terlebih pandai rasanya.Dia nak control internet.Cara-caranya sesiapa yang hendak melayari internet harus menggunakan Microsoft.




Dia ni pula Ingvar Kamprad, " sapa tak kenal pun " dia ni tauke Ikano atau Ikea.Dia ni tak salah aku asal Sweden.Tapi kalau tengok muka macam tak betul dia.Orang tua mana ni...










Dia ni pula jutawan dari Amerika yang bernama Warrant Buffet.Aku bukan mengagung-agungkan diorang tapi sebab buat kajian.Kerja dia mencari sumber alam seperti emas dan mengumpul Rm100 billion.

Satu soalan : apa persamaan diorang dengan aku...

Jawapan : Dua-dua tak kenal masing-masing.

salah!!! mengikut apa yang aku lakukan adalah mereka bertiga ini iaitu antara orang terkaya di dunia ni pakai cermin mata.Hehehe.Sama macam aku dan kenapa mereka pakai cermin mata? Sebabnya dia ni rabun, siang malam ( masa belum kaya ) tengok komputer sebab nak beli saham jadi matanya rabun.Dah kaya asyik kira duit tapi tak nampak jadi mereka pun pakai cermin mata.Sama la macam aku hehehe...Tuu jerr kajian aku...

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen