Thursday, July 9, 2009

Pestaa...

Selepas habis segar minda Sains, Cikgu Nadzarawi tak masuk kelas jadi berpesta tapi tak la meriah sangat sebab pagi-pagi.Masa tu juga murid darjah 1 diajar bagaimana hendak memberus gigi.Jadi mereka bawalah barang-barang yang perlu dibawa.Jerman telah mencatat sejarah apabila berjaya membuat rekod memberus gigi bersama yang disertai ramai orang.

Selepas itu, masa Pendidikan Islam macam biasa la boleh sembang-sembang ngan Ustaz.Ada 6 orang budak yang tak masuk kelas.Bila ditanya kenapa? Ada latihan kompang untuk menyambut tetamu dari kementerian pelajaran.

Masa Pendidikan Seni adalah yang paling meriah.Aku hairan apahal Puan Azlina tak marah sebab bising tapi kalau kelas Rajin mampus laa..Opss...Terlupa tadi aku dah jampi supaya tak der cikgu yang dengar bunyi bising kelas Usaha.

Main macam-macam sampai terjatuh pun ada, malangnya tidak semeriah mana apabila tak ada 2 orang lagi.F gang iaitu Fahim dan Faris.Murid kelas Usaha dah buat persiapan dengan membersihkan kelas untuk menghadapi kedatangan Kementerian Pelajaran bagaimana pula tentang jiran sebelah?Mayat Michael Jackson dikatakan tidak berada pada keranda emas yang dibawa masuk kedalam acara penghormatan terakhir Michael Jackson.Ada yang kata keranda itu kecil sangat, ada juga yang cakap Michael Jackson telah ditanam sebelum acara penghormatan.Ada juga yang mengatakan mayat Michael Jackson dibakar.

Kesemuanya tidak diketahui umum, ini atas permintaan ahli keluarganya.Seorang penghibur bernama Michael Jackson ini diletakkan disebuah dewan dan mereka membuat acara-acara untuk mengenang Michael Jackson.Tapi ada seorang manusia yang beragama Islam dinyanyikan dengan lagu Kristian.Barat ni kadang-kadang mempunyai anasir jahat dengan Islam dan apa yang mereka buat dengan mayat penghibur tidak diketahui

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen