Tuesday, May 12, 2009

Yee...Dia pindah...

Kali ini aku nak bercerita pasal bola.Bukan bola lain tetapi bola sepak.Aku punya favourite team dalam English League adalah EVERTON...Apa kelas Big four...Diorang tu sbab kaya jerr...Dengar cerita Cristiano Ronaldo nak pindah ke Real Madrid dngn harga perpindahan $ 109 juta.Bagus laa tuu tak laa ada pemain yang suka tipu pngadil.Real Madrid tu teruk sikit.Semua dia nak beli tapi main tak bagus pun..

Manchester sombong sikit sebab dia punya manager suka pandang rendah dengan lawan.Seperti dengan Everton letak pemain muda-muda.Akhir sekali kalah pada penalti tak boleh masuk final...Everton gak masuk final.

Chelsea pula captain dia suka tanduk kepala orang.John Terry tu tinggi suka buli orang kecil.Pemilik Chelsea sekarang dah miskin.Dulu Roman Abramovic tu orang yang ke-15 terkaya di dunia sekarang dah ke-51.

Juventus pun aku punya favourite team.Sebab ada Del Piero.Juventus pernah disingkirkan ke Serie B itali sebab skandal mengatur perlawanan.Masa kena boo... Dngn saudara-mara kaw kaw punya...

Kalau bab negara ini aku sokong Itali sebab aku sokong Juventus.Juventus tu kelab Itali.Dulu masa World Cup aku umur 9 tahun.Aku tido pukul 5 pagi tengok bola sepak.Abang aku minat England jadi aku kutuk kaw-kaw laa...Masa Euro tahun lepas aku pula kena kutuk sebab kalah dngn Netherland.

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen