Thursday, April 9, 2009

PWTC

Aritu mak aku nak pergi ke PWTC.Aku pun ikut la.Tapi mak aku pergi nak shopping aku pula nak jalan-jalan dalam PWTC tu.Mak aku tengah shopping aku tengah jalan-jalan seorang dalam PWTC tu.Lepas tu RTM ada dekat situ untuk lintas langsung dari Angkasapuri.Aku pun tengok la.Tukang pembaca berita tu dah ada depan kamera.30 minit sebelum on air.Aku duduk tepi tu nak tengok berita.Aku tengok ada seorang perwakilan berdiri sebelah aku dengan isap cigar.Dia ni mesti kaya ni.Lepas tu aku skodeng jam dia pula.Aku tengok jam dia Rolex.Tak taw la kalau di a beli Petaling Street.

Lepas tu aku jalan-jalan dekat gerai-gerai tu.Macam-macam promosi ada.Ketika aku jalan aku nampak Dr Fazley ( pelakong & penyanyi & Lecturer & Doctor ).Dengan pass masuk dewan.Aku nampak ramai orang ambik gambar dia tengah beli barang.Adik dia pun muka macam dia juga.Lepas tu aku jalan-jalan tingkat atas aku tengok "SAVE GAZA" dia banyak tunjuk gambar-gambar orang mati.

Dah lewat tu aku dengan mak aku pergi la nak balik.Masa tu pulak hujan.Aku terjumpa seorang kawan dari sekolah Seafield.Pengerusi pusat sumber tahun lepas.Yang gemuk-gemuk sikit.Dia angkat tangan dekat aku lepas tu aku pun lambai dekat dia.Masa nak ke kereta tu aku terlanggar Malek Nor( Jaguh angkat berat Malaysia ).Tapi aku tak perasan.Lepas tu mak aku cakap yang aku langgar Malek Nor.Pastu mak aku cakap nasib baik dia tak angkat aku.....

27 Mac 2009

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan Komen