Thursday, February 26, 2009

Dah agak...

Hari ni digemparkan dengan spot check cikgu.Mereka kata Miss Gheeta nak buat spot check.Sapa ada pensil leap semuanya kelam kabut.Tapi aku masih tak yakin.Ada yg sorokkan barang dimerata tempat.Semuanya percaya bulat-bulat.Aku buat tak tahu jerr....Aku dah cakap dekat diorang banyak kali yg spotcheck tuu tipu jeer...Tapi diorang tak ambil peduli.Ada yang sorokkan barang-barang seperti pencil leap dan macam-macam lagi.Maklumlah,Cikgu nii tak suka orang bawak pencil leap.Diorang sorokkan dalam seluar la...Bagi adik laa...Sedangkan aku buat tak tahu...Lepas tuuhh masa aku ada dekat Bengkel ada seorang kakak pekerja tuu cakap handphone dia hilang.Aku ckap dkat kawan aku yg mungkin ada spotcheck tapi aku buat tak tahu jer.....Aku dah agak tak ada tapi diorang tak ambik peduli....jadi balik dengan tangan kosong.Tetapi kelas 6 A,6 B,6T smuanya kena spotcheck.Aku dah agak dah....

Wednesday, February 25, 2009

Boikot Singapura...

Kenapa kalau boikot Israel kita kena boikot Amerika dan mengapa tidak boikot Singapura...Singapura mempunyai hubungan rapat dengan Amerika dan peralatan tenteranya juga dibeli daripada Amerika.Pulau Batu Puteh juga dirampas Singapura apabila mengatakan pulau itu mereka yang punya.Sedihnya apabila seorang rakyat Malaysia yang kita kenali menjadi pembelot kerana menghilangkan dokumen yang disimpan raja.Siapa??? Tidak lain-tidak bukan ****** **********.Dikatakan dia menjual dokumen itu dengan harga beratus juta ringgit.Singapura juga pandai berpura-pura apabila jet pejuangnya masuk kedalam kawasan ruang udara Malaysia dengan alasan ruang udara mereka kecil sedangkan bila Malaysia "test" Jet Pejuang masuk ke dalam ruang udara mereka.Mereka terus menghantar jet naik ke udara.Adilkah itu??? Mengapa mereka ada jet pejuang dan senjata yang begitu canggih??? Adakah ada negara ingin menyerang mereka....Jawapannya adalah mereka berhati-hati takut ancaman daripada pihak Malaysia.Mereka juga pernah mengeluarkan kenyataan bahawa jika rakyat Cina Malaysia teraniaya.Mereka tidak teragak-agak untuk menyerang Malaysia sedangkan Malaysian tidak pernah mengeluarkan kenyataan sebegitu.Tahukah anda bahawa Bekas Perdana Menteri kita ( Tun Mahathir Mohammad ) tidak pernah menjual pasir kepada Singapura.Tun Mahathir juga Anti-Singapore...Mengapa??? Sudah bertahun-tahun Singapura membuli Malaysia dari segi ekonomi.Jadi beliau berdendam...Tun juga mempromosikan Port Klang keseluruh dunia untuk tempat penyinggahan untuk merosakkan pendapatan Singapura kerana mereka mendapat wang hasil tukaran barang di perlabuhan Malaysia.Selain itu,Singapura juga memandang rendah terhadap Malaysia.Mereka jealous terhadap Malaysia seperti tentang Formula 1 ( F1 ).Malaysia telah membuat 10 tahun lebih awal tetapi Singapura baru buat dan mengambil idea Malaysia membuat malam.Idea itu sebenarnya diilhamkan Malaysia apabila mengambil kira bahawa di cuaca di Malaysia agak panas jadi mereka ingin membuat malam tetapi kosnya agak mahal.....Jadi boikotlah Malaysia walaupun aku kadang2 pergi Singapura beli perfume....Hehehe...

Tuesday, February 24, 2009

Leornado da Wan


Jika dilihat pada Elena punya blog.Ada cerita gambar Monalisa.Tapi disini kita translatekan ke moden skit.SuperImpose daripada blog aku punya abang punya kawan.Yang kiri tuu original tapi yang kanan tuu dah di"impose...





Monalisa di India.....

Monalisa di USA


Monalisa di Afrika






Tak Puas Hati...

Aku disini berasa kecewa atas tindakan rakan-rakan aku yang membuat blog.Orang pertama disekolah Kebangsaan Seafield yang membuat blog adalah aku.( Mungkin ada orang lain ) aku telah bercakap kepada rakan-rakan aku yang kalau ada apa-apa yang ingin disampaikan cakap la.Aku tulis dekat blog.Tapi sekarang dah lain.Semua murid disekolah Kebangsaan Seafield ada blog sendiri.Kenapa sebelum aku buat blog tiada yang buat blog.Aku bukan tak mahu kasi anda buat blog tapi sampai semua orang ada blog aku nak kerja apa.Aku pun nak tulis blog juga.Sama juga kalau anda buka kedai jual beras lepas tu kedai sebelah pun jual benda yang sama.Kalau seorang-dua buat blog tak mengapa....Tapi.....Sampai 7 orang buat blog apahal???Maksud aku bukan tak nak anda buat blog tapi kalau semua orang buat benda sama macam mana???Tapi tak apa...Ini hanya pandangan peribadi aku sahaja.Terpulang kepada anda samada nak teruskan juga ataupun.......

Sunday, February 22, 2009

Bertuah...SKS

Kalau orang lain seronok jadi pengawas sebab boleh keluar rehat awal bagi aku lain.Aku seumur hidup aku tak pernah jadi pengawas.Walaupun sudah berkali-kali dicalonkan sebagai pengawas tapi haram semua tak dapat.Aku tak mahu buat kerja lepas tu aku cakap dekat 1 ustazah ni yang aku nak jadi pengawas surau.Dia pun bagi la aku kertas soalan...Esoknya aku dapat tapi dengan selamba nyerr aku cakap tak jadi....Pernah sekali aku jadi ketua kelas tapi aku meletak jawatan ( LETAK JAWATAN BUKANNYA DIPECAT )...Masuk tahun ini aku dah 6 tahun belajar dekat SKSeafield.Didalam kelas aku nie aku adalah diaantara orang yang bertuah sebab tak ada memegang apa-apa jawatan.Tapi disekolah agama aku pernah menjadi pengawas tapi selalu kena marah sebab aku ni malas sikit...Aku tak payah tunggu dekat tapak perhimpunan.Tak perlu ikrar.....Kalau pengawas ni betul-betul pengawas tak mengapa tapi pengawas ni pun tak betul...Jangan marah yerr kepada pengawas-pengawas yang bakal pergi kursus...Hehehe

Parti...........

1. Semalam lepas balik sekolah aku balik la rumah.Ada la kawan aku ni invite aku suruh gi parti dekat rumah dia.Aku balik rumah mandi lepas tu aku gi la rumah dia.Dia buat "birthday party".Kalau cakap Kawasaki hijau dkat USJ2 sapa tak kenal.Aku ckap dekat abang aku ni rmah adik budak pakai moto Kawasaki Hijau...Dia trus masuk lorong dengan lajunya bawa kereta kancil turbo engine Mira.....Mula-mula aku tak nampak kawan aku ni...Selepas diperhati baru aku nampakk....Ismail rupanya....Aku pun macam biasa la....Kawan-kawan Fariza iaitu birthday girl pun ramai gila...Laki2 yang gie x ramai...Lepas habis makan kakak Princess Fariza pun ajak pergi padang...Aku pun pergi la...Main tiup belon bagi pecah...Malangnya kalah jugak....pastuu main lari2 7 pusingan....Kalah juga....Last sekali main kotak beracun.....Tersingkir ku diketepian...Tanya soalan yang aku tak tau....Klau tnya Aisya tau laa sebab dia niee tngk tv smbil mkan...Hehehe....Petir berbunyi menandakan hari nak hujan...Kena masuk rumah....Lepas itu aku ada pula x-tra hadiah.....Mula2 pose paling cantik dapat laa dekat perempuan.....Aisya dapat orang paling x nak kalah....Fahim pula dapat orang paling sporting....Aku pun nak hadiah gakk.....Dapat laa Baju paling lawa lelaki.....Aku ni dah buat perjanjian dengan budak Fahim ni....Disebabkan itu aku dapat laa hadiah...Menang tanpa bertanding....Perempuan lakk dapat dekat Yazmin.......

2. Selebriti paling top di Bumi dimasa sekarang....

1. Oprah Winfrey ( takkan tak kenal )
2. Lion Wood ( ehh silapp Tiger Wood ) - pemain golf
3. Angelina Jolie ( Bibir paling seksi ) - pelakon
4. Beyonce - penyanyi
5. David Beckham - pemain bola....seoakk
6. Johnny Deep ( Kapten Jack Sparrow ) - pelakon " Pirates........"
7. Jay-X ( Jay-Z ) - Kalau tak kenal menipu laa....
8. The Police ( aku tak berapa tahu sangat )
9. J.K Rowling - penulis Harry Potter
10. Brad Pitt - ( suami Angelina Jolie )

selebihnya akan disiarkan nanti...

Tuesday, February 17, 2009

Billionaire in the World

World :

1.Warren Buffet
2.Carlos Slim Hellu
3.William Gates III ( Bill Gates )
4.Lakshmi Mittal
5.Mukesh Ambani




Malaysia :




1.Robert Kuok = Tauke Gula =RM 36 billion
2.Ananda Krishnan = Tauke Maxis,Astro All Asian Network = RM 25.6 billion
3.Lee Shin Cheng = Supervisor "IOI" = RM19.8 billion
4.Teh Hong Piow = pemilik Public Bank = RM12.6 billion
5.Lee Kim Hua & family = pemilik Genting Highland ( Casino ) = RM12.2 billion
6.Quek Leng Chan = pemilik Hong Leong Bank = RM 8.6 billion
7.Yeoh Tiong Lay & family = pemilik YTL corp = RM 7.5 billion
8.Syed Mokhtar AlBukhary = pemilik MMC ( beras seluruh Malaysia ) = RM 6.4 billion
9. ( Tan Sri ) Vincent Tan = pemilik McDollah ( McDonald ),Berjaya ( Times Square ),Pangkor Laut = RM 4.6 billion
10.Tiong Hiew King = pemilik Tri-M = RM3.7 billion
11.Azman Hashim = Pemilik Malaysia arab Bank ( Ambank ) = RM2.5 billion
12.William H. J. Cheng = Pengerusi Lion Group = RM2.3 billion
13.Lee Swee Eng = pemilik KNM Group = RM 1.7 billion
14.Ong Beng Seng = Runs Hotel = RM1.6 billion
15.Lim Kok Thay = Allince Global = 1.2 billion
16.Vinod Sekhar
17.Lee Oi Hian
18.Yaw Teck Seng
19.Anthony Fernandes = Air Asia
20.Mokhzani Mahathir = pemilik Porshe Malaysia ( anak Tun Mahathir )
21.Kamarudin Meranun
22.Jeffrey Cheah
23.Lee Hau Hian
24.Chong Chook Yew
25.Yaw Chee Ming
26.G. Gnanalingam
27.Lim Wee Chai
28.Kua Sian Kooi
29.Lau Cho Kun
30.Abdul Hamed Sepawi
31.David Law Tien Seng
32.Tiah Thee Kian
33.Liew Kee Sin
34.Ahmayuddin bin Ahmad
35.Eleena Azlan Shah
36.Lin Yun Ling
37.Ong Leong Huat
38.Lim Thian Kiat
39.Khoo Kay Peng
40.Nazir Razak = Adik kepada Timbalan Perdana Menteri

Monday, February 16, 2009

GELABAH .... SKS

Aku ni kan pemalas skit.Jadi macam biasa laa.Aku ni ada 1 hobi iaitu tiru buku kawan.Tak kisah laa betul kerr salahh kerr.Janji siap.Niee ada 1 cerita yang diorang kenakan aku.Bab kata orang LUKENABEB....

1 hari yang agak sejuk aku berada di sebelah rakan aku ini yang juga pengawas..

Aku : Hallo...Weii aku tak siap kerja sekolah.Mehh aku pinjam buku kau...

Kawanku : Tak Yah....Nntiee kau hilangkan kacau lak...

Aku : Laa...Aku tak hilangkan...Xkkan x caya aku kott...

Kawanku : Aku takutt hilang...rr...Klau cikgu tanya cam mana???

Aku : Aku janji tak hilangkan Wallahi,Wabillahi.......... sumpah kuu...

Kawanku : Isyhh...Aku tak caya laa...

Aku : Laaa....Kwan dah 7 tahun ( masuk tadika sekali ) pun takkan tak percaya lagii....

Kawanku : Nahh....Ambikk niee ( sambil memberi buku )

Aku : hehehe....

Dah dapat buku...Kwan aku niee asyik pukul aku guna srat khbar...Aku pun giee blakangg...Nak ambik kayu.....

...... :Weii mintak buku kata mamat sorang niee...

Aku pun keluarkan laaa...

Aku : Weii x ada laaa...

Kawanku : Tadi kann kau pinjam...

Aku : Yerr rr...Tapi tadi ada...( Dengan muka gelabahnya )

Setelah 10 minit diorang kenakan aku....

Sekeliling aku kata LUKENABEB........

Siall...Diorangg kenakan aku sbab aku kenakan masa fakta dalam blogg....HeheheH

Sunday, February 15, 2009

Fakta

Fakta ini dilakukan oleh aku dan seorang kawan aku selama 3 minggu.Jadi silalah baca fakta-fakta lawak lagi menarik ini.

1.Tahukah anda apabila 350ml air yang diambil dari sinki dan kemudiannya dituangkan ke dalam cerek yang mengandungi 150ml air suling dan dibiarkan terdedah kepada nyalaan api bersuhu 100 darjah celcius akan menghasilkan satu cecair yang dinamakan air masak.

2. Percayakah anda yang air sirap merupakan salah satu bahan asas dalam pembinaan sebuah helikopter. Ini kerana kajian telah dibuat, seorang pembina helikopter memerlukan air sirap untuk menghilangkan keletihan semasa membuat helikopter, tanpa air sirap mungkin helikopter tersebut tidak dapat disiapkan.

3. Sebuah kereta yang dipandu selaju 220 km/j tidak akan dapat memotong kereta yang dipandu selaju 40 km/j sekiranya kereta-kereta tersebut dipandu dari arah yang bertentangan

4. Tahukah Anda dalam bahasa Inggeris dan ….Italy…., jurugambar dikenali sebagai paparazzi. Perkataan itu dipercayai diambil dari watak paparazzo dalam filem La Dolce Vita yang diterbitkan oleh Federico Fellini pada tahun 1960. Dalam bahasamelayu pula, ayah kepada seorang budak yang bernama Razzi juga boleh dikenali dengan nama papa Razzi.

5. Tahukah Anda bendera negara Denmark telah dicipta 700 tahun lampau, menjadikan bendera paling lama digunakan di dunia lebih lama daripada penggunaan susu cap bendera.

6. Tahukah Anda magnet ialah sejenis logam yang juga digelar besi berani. Sebagaimana namanya magnet ialah besi yang berani menarik butir-butir besi lain kearahnya. Bagaimanapun orang yang diupah untuk menarik kereta bukanlah magnet.

7. Tahukah Anda cicak memutuskan ekornya apabiladiganggu. Apabila cicak menyedari yang dia diekori oleh sesuatu, ia akan memutuskan ekornya supaya benda itu tidak mengekorinya lagi atas alasan tanpa ekor sudah tentu ia tidak akan diekori lagi.

8. Tahukan anda bahawa seorang manusia normal tidak boleh menyentuh telinganya sendiri menggunakan siku.

9. Tahukah Anda burung dapat pulang ke sarangnya walaupun telah keluar kadangkala hingga beribu kilometerdaripada sarangnya tanpa sesat atau silap walaupun tanpa bantuan kompas. Ini kerana setiap sarang burung mempunyai alamatnya yang tersendiri sebenarnya.

10. Tahukah Anda bunyi perkataan lempeng dan tempeleng adalah hampir sama walaupun ia berbeza dari segi rupa bentuknya. Tapi, walaubagaimanapun orang yang kena tempeleng masih boleh memakan lempeng apabila dia berasa lapar.

11. Tahukah Anda gunung berapi yang berusia tiga ratus tahun disahkan masih aktif untuk meletup. Tapimengikut kajian ahli gunung, api elektrik di rumah kita tidak akan aktif jika tidak membayar bilnya selama tiga bulan.

12. Tahukah Anda orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan.

13. Tahukah Anda ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kitaakan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

14. Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku?

Lukenabeb....Wakaka....Fakta terakhir sekali korang terpaksa percaya sebab korang buat sendiri....HIhii....Jngn Marah...

Saturday, February 14, 2009

Krisis Ekonomi


Krisis ekonomi global agak gawat.Syarikat Hantu Depavalli telah mengalami kerugian yang agak teruk.Jadi aku sebagai pengerus syarikat ini telah mengambil keputusan untuk memberhentikan pekerja sebanyak 10000 daripada 25000 pekerja.Aku telah menjual saham-saham aku kepada syarikat yang lain.Ini akibat daripada krisis ekonomi dunia.



























Friday, February 13, 2009

Malazz...SKS

Aku sebenarya malas nak pergi sekolah esok pagi untuk ganti Tahun Baru Cina.Tapi nak buat macam mana pun kena pergi juga.Ini ada 1 cerita terbaru yang aku nak kasi tahu.



Kringgg..... Loceng berbunyi menandakan waktu rehat.Masa itu pula waktu Sains.Aku dan kawan-kawan aku keluar menuju ke kantin.Aku pun terus beli makanan.Selepas itu aku pun pergi ke port makan.



Semasa itu aku dah lewat sebab cikgu keluar lewat.Aku bersama kawan aku ni pergi la nak duduk makan sedap-sedap.Tengok-tengok dah ada orang duduk.Yang duduk itu perempuan budak darjah 5.



Aku dengan baiknya suruh mereka pindah tempat sebab tempat tu tempat aku makan.Lepas itu diaorang jawab " Kau sapa nak suruh orang pindah-pindah.Niee Mak bapak kau punya kerr " Kawan aku ni pun yang samseng agaknya ni pun katalah " Apa mak bapa,Mak bapak...Ada aku cerita pasal mak bapak kerr".



Aku tersenyum sendiri tengok diorang bergaduh. Budak perempuan tuu pun kata"Apasall,Yang kau nak duduk tempat niee pahall...Niee tempat niee mak bapak kau nyerr kerr" Aku pun sabar-sabarkan kawan aku ni.Tapi dia tetap tak puas hati.



Pastu ada sorang budak perempuan dari kelas sebelah ni yang duduk dekat meja sebelah tu tanya pahall.Aku pun cakap diorang berebut tempat.Akhir sekali Sekali dia pun beralah laa...Duduk laa di kantin tuu...



162 perkataan



Ulasan guru : Banyak salah.Letak noktah sesuka hati.Banyak cakap sampai 160 perkataan.Grammar salah.Guna bahasa English campur melayu atau bahasa rojak.Tak ada tajuk pula tuu...


Cikgu tak mahu bagi markah.

Thursday, February 12, 2009

Cakap Bolehh laa...Kalau duduk sini kau pun sama....

Jiran sebelah aku ni ( Elena ) keseronokkan la kerana dapat main school attack tapi aku dan kawan-kawan aku semua tak puas hati dengan cikgu.Elena cakap boleh la.Kalau boleh tak pergi school attack apahal tak duduk kelas sapu-sampah kerr...Susun kerusi/meja kerr...

Lepas tu, dia cakap dia duduk tengah-tengah panas.Tapi dia tak masuk kelas.Mungkin dia tak nak lepaskan peluang nak main kot...Memang kita tak puas hati.Sebabnya kena kasi adil la.Kalau tak pelajar mengamuk la...Pelajar memang tidak diberi kuasa untuk membuat sesuka hati tetapi kita ingin meluahkan rasa ketidakadilan oleh cikgu.

Dapat ilmu??? Dapat kerja sekolah laa.Dah la tak leh nak tumpukan perhatian.Smua dngr dkat bawah jer...Jealous rr aku dengar diorang jerit " Thank Q school attack". Aku tak dapat turun bawah.Korang dapat masuk TV.Ingat senang ke nak msuk TV.Nak dpat ilmu sekarang pun boleh.

Patutnya bagi kelas darjah 6 la except Rajin sebab diorang kena belajar betul-betul sebabnya UPSR target mereka all A ( 5 A ).Kalau mereka cakap 200 orang aku percaya.Tapi....aku punya fikiran begini.Setiap kelas ada 30 orang.Ada 6 kelas.

30 x 6 = 180 kelas darjah 6
+ =210 murid-murid.
Rajin 30 = 240 murid-murid

Kalau lebih 10 orang tak apa. Setiap kelas mempunyai mestilah lebih daripada 30 orang murid.Takkan setiap kelas cukup-cukup ada 30 murid.Msti ada lebih 30++ betul tak??? Kiraan aku....

35 x 6 = 210 pelajar darjah 5
35 x 7 = 245 pelajar keseluruhan menyertai School Attack

Apa komen Miss Elena???

Tak Nak Letak

Bukan tak nak letak tapi cuma nak jaga maruah guru jer Sbab mereka lukis macam-mcam jadi aku tulis jerr rr dkat bawah....Dah laa x msuk tv...Nntie bilik guru besar yang kena masuk....Hehehe...Jangan marah

Kertas ini dianjurkan oleh Aisya.Jadi kepada Aisya terima kasih kerana memberi ilham.Kesemua ini mengatakan tidak setuju atau tidak adil dengan guru besar kerana memberi kelas Rajin sahaja.

Sakina : We are also the student of S.K.Seafield
Husna : Guru Besar jahat!!
Aisya : Guru Besar tak adil ( pilih kasih )
Izzati : No comment
Wan Abd Rahman ( aku ) : GBS = Guru Besar Sucks
Fahim Azzam : School Atackk? Say No ( LAriiiii )
Irfan Mazlan : No comment hehehe.
Faris : School Attack kepala hotak kau
Shazmer ( Ustaz Amir ) : No comment
Natasha : Of course not fair ( Unfair laa )
Hanis :It's ever not fair!!! ( unfair ) Bit**
Raimi : There are so stupid i think my grandma is better

Itu antara luahan hati pelajar-pelajar 6 USAHA bagaimana pula dengan Gigih,Amanah,Berani,Tabah??? Fikir-fikirkanlah

Tahukah anda di Amerika mereka menghabiskan 6 bulan sepanjang hayat mereka untuk menunggu lampu trafik bertukar hijau.

Wednesday, February 11, 2009

Ini Tidak Adil ( Unfair )

Sambil menulis aku terdengar sorakan dan jeritan murid-murid dibawah.Sedangkan aku berada di kelas sambil belajar.Tumpuan untuk belajar aku hilang ke bawah mendengar kata-kata pengacara.Rasa ingin lari menurini tangga pun ada.Tapi apakan daya kami hanya murid biasa.Rasa sedih turut kelihatan.Cerianya Rajin dan seluruh budak tahun 5.Sedihnya murid-murid selebihnya.Sambil termenungku berfikir " apahal aku tak dapat ".Seluruh murid-murid tahun 6 Usaha tidak puas hati dengan guru besar kerana memilih murid-murid kelas 6 Rajin sahaja.

Itulah nasib aku dan kawan-kawanku yang tidak dapat melihat "School Attack" yang dianjurkan oleh TV3 Kids.Dah la masuk tv.Tapi aku tetap tidak puas hati.Sehinggakan kesemuanya mengatakan tidak adil. " Apahall kelas 6 Rajin boleh kita tak boleh?" itu antara kata-kata kawanku...Nasib kami tidak bertuah....Hampir 15 orang menujukkan rasa tidak puas hati itu kedalam kertas.Anda mahu lihat kertas itu???? Ikutilah esok...

Tahukah anda bahawa lelaki bercakap 3000 patah perkataan sehari sedangkan Mak Bedah ( Perempuan ) cakap 7000 patah perkataan sehari( Perempuan suka bergossip kan).

Tuesday, February 10, 2009

Grammy Award 51

Inilah adalah keputusan Anugerah Grammy yang ke-51.Sayangnya aku punya favourite band tak menang.... :( yang ditandakan bold adalah pemenangnya.



Album Terbaik

"Viva La Vida (Or Death and All His Friends)," Coldplay"

Tha Carter III," Lil Wayne"Year of the Gentleman,"Ne-Yo"

Raising Sand," Robert Plant & Alison Krauss

"In Rainbows," Radiohead



Rekod Terbaik

"Chasing Pavements," Adele"

Viva La Vida," Coldplay"

Bleeding Love," Leona Lewis"

Paper Planes," M.I.A"

Please Read the Letter," Robert Plant & Alison Krauss



Lagu Terbaik

"American Boy," Estelle Featuring Kanye West (William Adams, Keith Harris, Josh Lopez, Caleb Speir, John Stephens, Estelle Swaray & Kanye West)"

Chasing Pavements," Adele (Adele Adkins & Eg White)"

I'm Yours," Jason Mraz (Jason Mraz)"

Love Song," Sara Bareilles (Sara Bareilles)"

Viva La Vida," Coldplay (Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion & Chris Martin)

Artis Baru Terbaik


Adele


Duffy


Jonas Brothers


Lady Antebellum


Jazmine Sullivan


Vokal Pop Terbaik - Duo/ Kumpulan

"Viva la Vida," Coldplay "

Waiting in the Weeds," Eagles"

Going On," Gnarls Barkley"

Won't Go Home Without You," Maroon 5"

Apologize," OneRepublic

Kolaborasi Vokal Pop Terbaik

"Lesson Learned," Alicia Keys & John Mayer"

4 Minutes," Madonna, Justin Timberlake and Timbaland"

Rich Woman," Robert Plant and Alison Krauss "

If I Never See Your Face Again," Rihanna & Maroon 5"

No Air," Jordin Sparks & Chris Brown


Album Pop Terbaik

"Detours," Sheryl Crow"

Rockferry," Duffy "

Long Road Out of Eden," Eagles"

Spirit," Leona Lewis"

Covers," James Taylor



Vokal Rock Terbaik - Duo/ Kumpulan

"Rock 'N Roll Train," AC/DC"

Violet Hill," Coldplay"

Long Road Out of Eden," Eagles"

Sex on Fire," Kings of Leon "

House of Cards," Radiohead



Lagu Rock Terbaik"

Girls in Their Summer Clothes," Bruce Springsteen (Bruce Springsteen)"House of Cards," Colin Greenwood, Jonny Greenwood, Ed O'Brien, Philip Selway & Thom Yorke (Radiohead)"

I Will Possess Your Heart," Benjamin Gibbard, Nicholas Harmer, Jason McGerr & Christopher Walla (Death Cab for Cutie)"

Sex on Fire," Caleb Followill, Jared Followill, Matthew Followill & Nathan Followill (Kings of Leon)"

Violet Hill," Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion & Chris Martin (Coldplay)



Album Rock Terbaik "Viva La Vida or Death and All His Friends," Coldplay "

Rock N Roll Jesus," Kid Rock"Only By the Night." Kings of Leon"

Death Magnetic," Metallica"

Consolers of the Lonely," The Raconteurs


Vokal R&B Terbaik - Duo/ Kumpulan

"Ribbon in the Sky," Boyz II Men"Words,"

Anthony David Featuring Indie.Arie"

"Stay With Me (by the Sea)," Al Green featuring John Legend

I'm His Only Woman," Jennifer Hudson featuring Fantasia



Album R&B Terbaik

"Love & Life," Eric Benet"

Motown: A Journey Through Hitsville USA," Boyz II Men"Lay It Down,"

Al Green"Jennifer Hudson," Jennifer Hudson

"The Way I See It," Raphael Saadiq


Lagu Rap Terbaik

"Lollipop," D. Carter, S. Garrett, D.Harrison, J. Scheffer & R. Zamor (Lil Wayne featuring Static Major)

"Low," T. Dillard, M. Humphrey & T-Pain (Flo Rida featuring T-Pain)"

Sexual Eruption," Calvin Broadus, S. Lovejoy & D. Stewart (Snoop Dogg)

"Superstar," Lupe Fiasco & Soundtrakk (Lupe Fiasco featuring Matthew Santos)

"Swagga Like Us," D. Carter, S. Carter, Clifford Harris, & Kanye West (M. Arulpragasam, N. Headon, M. Jones, J. Mellor, T. Pentz, P. Simonon (Jay-Z & T.I. Featuring Kanye West & Lil Wayne)


Album Rap Terbaik

"American Gangster," Jay-Z"

Tha Carter III," Lil Wayne "

The Cool," Lupe Fiasco"

Nas," Nas"

Paper Trail," T.I.



Lagu Country Terbaik

"Dig Two Graves," Ashley Gorley & Bob Regan (Randy Travis)"

I Saw God Today," Rodney Clawson, Monty Criswell & Wade Kirby (George Strait)

"In Color," Jamey Johnson, Lee Thomas Miller & James Otto (Jamey Johnson)

"Stay," Jennifer Nettles (Sugarland)

"You're Gonna Miss This," Ashley Gorley & Lee Thomas Miller (Trace Adkins)


Album Country Terbaik

"That Lonesome Song," Jamey Johnson"

Sleepless Nights," Patty Loveless"

Troubadour," George Strait "

Around the Bend,"Randy Travis"Heaven,

Heartache and the Power of Love," Trisha Yearwood



Album Kontemporari Jazz Terbaik

"Randy in Brasil," Randy Brecker "

Floating Point," John McLaughlin"

Cannon Re-Loaded: All-Star Celebration of Cannonball Adderley,"Various artists"

Miles From India,"Various artists"

Lifecycle," Yellowjackets featuring Mike Stern


Produser Terbaik

Danger Mouse

Nigel Godrich

Johnny Karkazis

Rick Rubin

Pemenangnya adalah Coldplay dengan lagunya Viva La Vida.Sayangnya Jonas Sister tak menang...Upps jngn mrah yerr Aisya...Dah laa favourite song aku pun kalah....Bleeding Love yang kusangkakan menang pun kalah...Ramai anugerah dirangkul oleh penyanyi-penyanyi yang tidak terkenal...( Di Malaysia )... Tahniah kepada ColdPlay kerana memenangi Grammy Award.....

Sunday, February 8, 2009

Yahudi,Firaun zaman ini

1.Yahudi adalah Firaun zaman moden.Mereka tidak mempunyai ciri-ciri seorang manusia mahupun binatang tetapi Iblis.

2.Yahudi dibantu kuat oleh sekutu rapatnya iaitu Amerika Syarikat yang mempunyai ramai sekutu.

3.Amerika Syarikat diperintah oleh Yahudi.Mengapa? Kerana semua keputusan yang dibuat oleh Presiden Amerika berdasarkan nasihat daripada penasihat.Kebanyakkan penasihat Amerika adalah berbangsa Yahudi.

4.Mengapakah Islam lemah dengan Yahudi?Kerana negara Islam tidak bersatu padu.Lihatlah seperti Mesir.Tidak membuka pintu sempadan.Ini semua arahan rejim zionis.Arab Saudi hanya tunjuk baik apabila sedekahkan kepada Palestin sebanyak 1 billon dolar ( Rm 3.5 billion ).

5. Mereka hanya kata perkara yang sama dan cakap saja lebih.Buatnya tidak.

6. Mengapa Mesir mengikut apa yang dikatakan Amerika? Kerana Amerika banyak terhutang budi dengannya.

7. Apa yang saya lihat dalam kajian yang saya lakukan...Ini yang saya dpat.

  • Keluasan Semenangjung Gaza adalah 360km persegi dengan jumlah penduduknya 1.4 juta orang.Wilayah ini dikuasai sepenuhnya oleh Hamas.Tetapi sempadan darat,ruang udara dan perairan semuanya dikawal oleh Israel.
  • Jumlah kematian dipihak Israel disebabkan pengembom berani mati hamas dari tahun 1994-2005 adalah 480.
  • kematian dipihak Israel yang disebabkan oleh roket Qassam buatan sendiri Hamas yang dilancarkan dari tahun 2001 hingga penghujung 2008 adalah 15 orang.
  • - Jumlah kematian dipihak Palestin dalam perang 22 hari yang dilancarkan oleh Israel keatas Semenanjung Gaza sahaja telah mengorbankan lebih kurang 1330 orang warga Palestin, manakala hanya 13 orang tentera Israel yang mampus.

Kita akan mengutuk Israel bangsa Laknat ini dlam artikel selepas ini...............

Say No to Israel

Gerhana Bulan...

1. Kepada semua rakyat Malaysia.Pada 9 Februari akan berlakunya gerhana bulan.Gerhana bulan ini berlaku sehingga 4 jam.Agensi Angkasa Negara ( Angkasa ) mengatakan gerhana bulan kali boleh dilihat dengan mata kasar.Gerhana bulan akan berlaku pada jam 8.39 malam dan gerhana maksimum adalah 10.38 malam.Manakala bulan akan keluar sepenuhnya pada jam 12.38 pagi.Kepada yang tidak percaya sila tengok sendiri bulan drpd rmah anda.Dijamin betul.

2. Hari ini aku pergi ke parti kawan aku iaitu Mazarina dan Syafiqah di USJ6 menyambut ulang tahun hari kelahirannya.Sungguh meriah,ramai rakan2nya yg dtg ttapi kebanyakkan perempuan lelaki pula hanya 6 orang. Mula-mula aku sampai selepas Zulfadhli sampai.Dia duduk sorang2 jadi aku pnggil laa sembang.Pastuu ada laa budak2 lain datang.Aku pun makan la apa yang ada dkat atas meja.Selepas itu semakin ramai dtang.Aku macam biasa rr makan...Slepas ituu bapa kepada "Birthday Girl" tuu panggil ada permainan nak dimain..Aku pun masuk arr...Nak main tuu kena daftar nama dulu..Nasib baek aku dftar....Mula-mula main kotak beracun...AKu main punya main punya main last kali ada 5 orang aku terkeluar gakk...Dah laa aku sorang jerr laki2 masa tuu....X perr wlaubagaimanapun aku redha...Pastuu main lakk pusing2 kerusi tuu...AKu main laa...Main punya main dpat laa gakk msuk final...LAwan aku tuu budak kecil...Aku terlintas laa didalam fikiran untuk kasi laa dia menang...Klau menang malu laa...Nntie diorang kata " Boleh laa menang dngn bdak kecil ".... Pastuu yang laen2 aku malas nak main...Masa nak balikk tuu aku kebas smua yg ada atas meja tuu...Macam2 aku dpat....Bestt gilerr.....

Gencatan Kutukan...

Selepas aku post kutukan aku kepada Elena.Dia memberitahu kepada aku secara peribadi dan juga melalui post utk berdamai.Sebabnya tidak tahu...Mungkin ada agenda tersendiri.Walaubagaimanapun aku mengambil keputusan utk membuat 1 perjanjian utk mengelakkan kedua-dua mengutuk.Kami membuat 1 perjanjian iaitu tidak membuat sesuatu kenyataan yang berbaur hinaa,kutukan dan yang boleh mnyakiti hati seseorang....Dengan saya dan Elena bersetuju membuat perjanjian tidak mengutuk selama 3 hari...Bermula dari sekarang...

Aku pun xkkan guna slogan ini " Katakan tidak kepada Elena ......." Say no to Elena......." krna prjnjian yg diatas ini...

Aku trlalu bz jadi jika ada masa aku pergii laa birthday ...Klaau x bz aku giee klau keadaan tak mengizinkan aku x gie...

Saturday, February 7, 2009

Bidas - Membidas Like Spring

1. Akan berlaku 1 rusuhan besar-besaran di Malaysia dalam masa terdekat ini.Mengikut kajian yang aku lakukan.Ini kerana suasana tidak menentu di Perak.Jika anda membaca surat khabar hari ini.Anda akan nampak 1 demonstrasi jalanan.Aku sebagai pengkritik bebas yang tiada kaitan dengan mana-mana pihak boleh mengkritik.Jika kritikan aku salah disisi undang-undang akan disiasat dan dikenakan tindakan terhadap aku.Walaubagaimanapun aku terkejut dengan tindakan seseorang yang menghalang kereta Raja Muda Nazrin.Aku tengok pula berita jam 8 malam dia kata kita punya pemimpin derhaka kepada sultan.Sedangkan Tun Mahatih pernah menarik kuasa sultan tetapi tidak pula dianggap derhaka.Kenapa? jawapannya kerana mereka kerajaan.

2.Ini dituju khas kepada kepada Miss Elena.

Elena : AKU BUAT BLOG DARI DRJAH DUA! MULA TULIS SENDIRI MASA DRJH 3!

Sir Wan : Ooo...Drpd drjah 3 yerr...Aku ikut trend dia...Kenapa dia tak ckap dkat org yg???? Sebab dia tak tulis ATAUPUN dia tulis tapi dia tulis dia baca sendiri...

Elena : aku rasa bukan aku yg lari lintang pukang, sbb kalo diaorang tarik, aku tampar o_o" aku pernah buat masa tahun 4...and 5...

Sir Wan : Ooo...Bila tarik kau penampar si penarik tuu....Lpas tuu kau pun kena tampar dengan cikgu...

Elena : aku repot, cikgu siasat, budak tu kena denda...

Sir Wan : Jumpa cikgu...Cikgu Busy Kena marah...Cikgu siasat...Cikguuu malas...Yang kena denda si pe"report" kerana menyusahkan cikgu..

Elena : aku repot, polis siasat, budak tu kena penjara

Sir Wan : Polis makan gaji buta mata sebelah...Polis Malaysia dan Indonesia 8 x 5 snang kasii duit....Aku x derrhall....Polis kena buang kerja Wsbab makan rasuah....

Elena : jwpn aku, waras lagi...kalo x, x dpt belajar...

Sir Wan : Mmg x waras sbab kalau waras dia x kutuk org...

Elena : sbnrnya, ko brt hati nk kasi 50 sen and aku mintak duit cipot tu ialah sbb x nk ko mengadu. kang aku mintak 10 ringgit terus sehari o_o...

Hahaha....dia kata aku x ada duitt...Aku mmg x ada duit tapi duit aku sntiasa ckup utk kprluan diriku.....Elena dia niee boros...Tmbah2 kalau giee Jumpa Setan ( I-setan ) msti hbis duit....Klau dia mintak RM10 aku xkkan bagiii...Drpd bgi dkt dia baek aku drma tbung GAZA dpat pahala...Klau dngn org mcam diaa tuu...Dosa & Neraka laa aku nntie....

Friday, February 6, 2009

Si tangan pandai berbelit.....

2 artikel di dalam blog Miss Elena telah mengutuk aku.Aku buat petua bagaimana nak elak Slipper hilang...Sedangkan pula Miss Elena ni buat artikel bagaimana nak elak daripada aku...Selepas itu pula dia buat kenyataan songsang...

Ini antara apa yg dia tulis : "MULAI SEKARANG, WAN KENA KASI AKU DUIT 50 SEN SEBAGAI DUIT BELANJA SETIAP HARI SETELAH PENAT MENULIS BLOG UNTUK MASA RHT!!!"

SBB, dia mcm boss...aku lantik dia jadi majikan aku lah <<<>2. Dia membuat artikel "Bagaimana ingin mengelakkan diri daripada aku (Wan)".Aku pulak akan menjawab

Kuis dia drpd belakang dan buat-buat tidak tahu yang anda kuis nya...Bab kata pepatah "Baling Kasut sembunyi kaki"

Pergi dkat-dekat dngn dia selepas itu trik rmbut dia gerenti dia lari lintang pukang.

Cari beg dia dan buang kedalam tong sampah.Gerenti dia lari pergi report cikgu.

Curi dompet dia lepas itu bawa lari kasi dekat orang-orang tak dikenali.Pasti dia akan lari jumpa polis.....

dia ckap aku niee boss dia....

Sebelum jadi pekerja aku akan tnya soalan "KAu niee Masih waras ker"

Klau aku jadi boss dia...Aku xkkan kasi dia duit dan kasi dia cuti tanpa gaji.

Dan akhir sekali, Pekerjaannya memang x ada kelas langsung...Gaji 50 sen sehari...50 sen x 30 = RM15....X ada kelas langsong dan aku xkkan kasi duit sebanyak 50 sen sehari...Mencemarkan imej aku....

Katakan Tidak kepada Elena setiap perkataan ada muslihatnya

Thursday, February 5, 2009

Petua bagaimana untuk mengelak Slipper dicuri semasa Solat Jumaat.



1. Beli mangga dan kuncikan kedua-dua slipper anda.

2.Bawa masuk kedalam masjid dan letakkan didepan anda semasa anda sedang bersembahyang.

3.Bawa dan letakkan di sebelah imam yang sedang membaca khutbah.

4.Belikan Mangga yang mempunyai "alarm" jika berlaku apa-apa keatas slipper anda ia akan didengari sluruh masjid.

5.Anda ke masjid berkaki ayam.

6.Pakai slipper anda ketika anda sedang solat.

7.Insyaalah slipper anda tidak akan hilang.

Sorry Lupa....

1. Hari niee dah 5 Februari tapi aku terlupa pasal smalam...Tentang Hari Lahir Mazarina dan Syafiqah maklumlah dah tak dengar orang nyayi...Jadi aku pun terlupa walaupun semalam diorang kasi kad jemputan...Aku x baca dalam tuu jadii aku x tauu laa Birhday diorang...Walaubagaimanapun Aku nak ucapkan Selamat Hari Lahir kepada Mazarina dan juga Syafiqah...

2. Aku tengok berita TV3 semalam kann....Ada laa sebut pasal komando kena belasah dngn jurulatih...Bekas Komando kata itu adalah biasa bagi mereka kerana mereka dahulu pun kena belasah macam tuu juga...Aku yakin macam tuu....Memang betul kalau kena tawan dengan pihak lawan pun diorang akan lakukan perkara yang sama untuk mengetahui rahsia tentera kita....Semua org kena pukul mcam tuu kalau nk jdi komando.....Lepas tuu diorang cakap pula org yg mngmbil video itu akan dikenakan tindakan undang2 kerana melanggar etika...Sebab kalau orang tuu crita tentang bagaimana seksanya nak jadi askar....Jadi rakyat dah tahuu nak jadi askar niee kena pukul...

Tahukah anda : bahawa anda mempunyai tarikh lahir yg sama dengan lebih 7 juta orang diseluruh dunia.....

Wednesday, February 4, 2009

Esok Ujian!!!

Esok ujian Bahasa Malaysia dngn BI ( Bahasa India )...Dulu kata laen skrg kata laen...Aku ingat next week rr periksa...Tapiii x paa...Kena buat jugakk ujiann kann...Jadi...aku pown x nk tulis pnjang2 sbab dah belajar skit...

Tahukah anda zodiak yg asli sebenarnya ada 18 bukannya 12....

Tuesday, February 3, 2009

Lawak-lawak


Sajak Sikit

Aku berjalan di terengganu
Aku nampak 1 banner di situ
Aku lihat ku ragu-ragu
Lalu ku dkati banner itu

Wakaka....Aku giee Kuala Terengganu.Aku pun macam biasa.Jlan-jlan disekitar Terengganu.Pastu aku nmpak 1 banner yg mcam x percaya.X kusangka Bakal Perdana Menteri kita niee pondan...Isyh3...Aku pun apa lagi..Ambik arr gambar niee...Tak Tahu rr diorang saja ataupun........Akur rasa sengaja diorang buat mcam tuu....Isyh3

Monday, February 2, 2009

Wah!!!

Miss Elena ( www.sk-seafield.blogspot.com ) telah meletak soalan kepada aku dngn soalan2 yg tidak bertamadun.Walaubagaimanapun aku terpaksa menjawab soalan2 yg tidak logik ini...Saya tahu yg Miss Elena lbih pndai drpd saya.Jadi saya tdak mmandang rndah trhdapnyerr...Soalan2 sbgini tidak perlu dijwab oleh org2 mcam saya...Hnya utk bdak kcil jerr...Jadi aku bukak laluan kepada Aisya,Zureen,Arifah Husna,Izzati utk menjawab soalan yg disiarkan di laman web Elena...

Peace no war

Nobody Will Be Soldier!!!

Tiada siapa yg ingin menjadi tentera aku rasa selepas menonton klip video mendera askar2 ini...Sperti dikatakan oleh bekas pesara tntera Malaysia...Jika tentera mlakukan ksalahan hruslah dirujuk kepada org atasan..Bkanya mendera...Aku rasa tiada siapa yg ingin menjadi tentera...Dulu cita2 aku pun nk jadi tntera ( dulu ) kerana kalau mati dngn tntera gerenti msuk syurga tapi skrg dah tkar ambition...Tapi klau tntera lawan dera lagii trukk...Klau komunis srang kerr lagii trukk kena dera...Aku gerenti org yg kena dera tuu kluar tentera hari niee...Aku rasa dia punya cita2 pun bukan nk jdi tntera ttapi utk menyara kluarga...Aku ada seorang Bapa Saudara yg juga pesara tentera...Dia kata " Jngn jadii tntera,Kalau bolehh cari laa kerja laen"Dia niee bkas TUDM.... Dia kata klau nk jdi tntera ada latihan truk2 mlam2 kena duduk dlam ais laa...Gilaa kerr...Tapi dah kata latihan...Tapi klip video tuu salah...Aku tahu x ada sapa yg mahu jadi tntera...Yang nk jdi tntera pun sbab nk pgang snapang tmbak org....Btul x....Jadi jngn jdi tntera...Tapii klau x ada org nk jdi tntera sapa nk jaga Malaysia?????? Lupikirr Arr sndiri...

Say No to Bully...

Ramalanku benar!!!

Sudah diketahui,Siapa yg mnjadi Ketua Pengawas.Ramalan yg aku lakukan hasil penyelidikan selama 3 hari mmg bnar.Mngikut turutan.Penolong Ketua Pengawas Miss Elena ( www.sk-seafield.blogspot.com ) mengatakan Vannesa dahulu sebelum Aisya.Saya tidak berubah pendirian.Lagipun majoriti antara Aisya dan Vannesa hmpir 50++ jadi disini mmg benar ramalan ttng itu.Saya mengucapkan tahniah kepada Imran Haziq dan Nursyafiqah Sahira kerana memenangi pilihan raya itu...Kepada Yang kalah hrap tabah kerana ini adalah adab permainan kalah-menang...Kepada kedua-dua ini diharap menjalankan tugas dngn btul...Ingat anda menang kerana kami...Kami yg mmbri kuasa kepada anda...Tanpa Kami Siapalah Anda...

Peace Yes WAR....

Sunday, February 1, 2009

Keputusan Pilihan Raya Ketua Pengawas / Penolong Ketua Pengawas

Ini adalah keputusan tidak rasmi kerana keputusan rasmi akan dirasmikan oleh guru...Tapi niee keputusan yg aku dpat drpd penyelidik2 yg aku lantik...Keputusan untuk Ketua Pengawas pemenangnya adalah Imran Haziq diikuti Luqman Haziq...Shakir dan Tan Tze Jin akhir sekali ialah Kelvin Suren...Sementara Penolong Ketua Pengawas pula ialah Nursyafiqah Sahira sambil diikuti Nuraisya...Vannesa Wong pulaa berada di no 3 dan Dinah di tempat ke-4...Akhir sekali Siti Farisyah binti Datuk Paduka............Kesiannnn...

Jadii ini kputsan tdak rsmi jdi disini adalah ramalan oleh org2 yg dlantik.....Tetapi Miss Elena tuu dah kena reject oleh org2 yg tidak menyukai beliau...Mmg ptut kena reject...Lagipown mmg dah tau kalah...Hihihi

Peace Yes WAR